ΕΣΑμεΑ προς Πλεύρη: Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω έλλειψης γ΄σφαιρίνης


“Ένα μήνα μετά τις ανακοινώσεις υπουργείου Υγείας και ΙΦΕΤ ότι το πρόβλημα της έλλειψης γ΄σφαιρίνης λύθηκε και δόθηκαν οι εντολές για την προμήθειά της, απεγνωσμένοι πολίτες με χρόνιες παθήσεις την αναζητούν και δεν τη βρίσκουν!”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Ειδικότερα, στις αρχές Μαΐου τόσο η Ε.Σ.Α.μεΑ. όσο και η Ομοσπονδία Νεφροπαθών αλλά και άλλες οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την έλλειψη γ΄σφαιρίνης και ηπαρίνης που έθετε σε κίνδυνο εκατοντάδες άτομα που χρειάζονται αυτές τις φαρμακευτικές ουσίες και δέχθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το ζήτημα λύθηκε. Ωστόσο, όπως τονίζει η ΕΣΑμεΑ, ένα μήνα μετά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει τόσο για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που απευθύνονται στα φαρμακεία του Οργανισμού όσο και για αυτούς που απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ρωτά τον αρμόδιο υπουργό, κ. Πλεύρη:

  • Με ποιο τρόπο πρέπει να μιλήσουμε για να γίνει κατανοητό ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές κάθε λεπτό που περνάει;
  • Σε ποια γλώσσα πρέπει να μιλήσουμε για την εξαθλίωση που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι;
  • Πρέπει να υπάρξει θάνατος, σε ευρωπαϊκή χώρα, το 2022, από έλλειψη φαρμάκου λόγω γραφειοκρατίας, για να πάρει μπρος αυτό το απαράδεκτο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ