ΔΥΠΑ: Εντός του καλοκαιριού έκτακτο επίδομα έως 1.000€


Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης μέσω voucher για 80.000 ανέργους θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι η ΔΥΠΑ και το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος αναβάθμισης των πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων. Η δράση χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν θα λάβουν έως και 1.000 ευρώ ως έκτακτο εκπαιδευτικό επίδομα. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.  Οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

  • Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών. Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.
  • Η πληρωμή γίνεται άπαξ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης και της διαδικασίας πιστοποίησης και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, από τον Πάροχο Κατάρτισης, μέσω του πληροφοριακού συστήματος.
  • Οι ασφαλιστικές εισφορές, που αντιστοιχούν στο εκπαιδευτικό επίδομα του καταρτιζομένου, καλύπτονται από την επιταγή κατάρτισης και βαρύνουν τον πάροχο κατάρτισης, ο οποίος υποχρεούται στην εμπρόθεσμη καταβολή τους.

Ποιοι άνεργοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;

  • Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • Όσοι είναι 18 ετών και άνω.
  • Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ