Αντικαρκινική Διατροφή: Οι καλύτερες αντικαρκινικές τροφές


Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένα βήματα που μας βοηθούν να προστατευτούμε από διάφορα είδη καρκίνου. Για παράδειγμα, είναι ευρέως γνωστό ότι η αποχή από το κάπνισμα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, ότι οι προληπτικοί έλεγχοι όπως οι κολονοσκοπήσεις που μπορούν να ανιχνεύσουν πολύποδες που μπορούν να αφαιρέσουν οι γιατροί πριν γίνουν καρκινικοί και να μειώσουν τις πιθανότητές σας να προσβληθείτε από καρκίνο του παχέος εντέρου. Η υγιεινή διατροφή μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προστατευθείτε από τον καρκίνο, λέει η Amy Kimberlain, διαιτολόγος με έδρα το Μαϊάμι, η οποία είναι εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

Ενώ κανένα μεμονωμένο τρόφιμο δεν πρόκειται να παρέχει 100% προστασία από οποιοδήποτε τύπο καρκίνου, η έρευνα δείχνει ότι μια λίστα αντικαρκινικών τροφών κλίνει σε μεγάλο βαθμό προς τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Η αποφυγή των επεξεργασμένων κρεάτων συνιστάται επίσης. Η Kimberlain συνιστά να τρώτε πέντε ή περισσότερες μερίδες φυτικών τροφών την ημέρα και να καταναλώνετε 30 γραμμάρια φυτικών ινών. Είναι καλή ιδέα να συμπεριλάβετε ένα ή συνδυασμό φρούτων, οσπρίων, δημητριακών ολικής αλέσεως και μη αμυλούχων λαχανικών σε κάθε γεύμα.

4 αντικαρκινικές τροφές

  • Μούρα

Είναι σημαντικό να τρώτε μια ποικιλία από μούρα, επειδή κάθε είδος έχει διαφορετικές προστατευτικές ενώσεις. Για παράδειγμα, οι φράουλες είναι γεμάτες με βιταμίνη C, ενώ τα βατόμουρα (τα οποία περιέχουν επίσης μια καλή ποσότητα βιταμίνης C) έχουν πολλή βιταμίνη Κ. Τα μούρα είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

  • Μπρόκολο και άλλα σταυρανθή λαχανικά

Το μπρόκολο και άλλα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν καροτενοειδή, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα υγιή κύτταρα από ασθένειες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Τα σταυρανθή λαχανικά έχουν επίσης καλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην προστασία των υγιών κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.

  • Καφές

Η έρευνα δείχνει ότι ο καφές μπορεί να σας προστατεύσει από τον καρκίνο, λέει η Maxine Smith, διαιτολόγος στην Cleveland Clinic. Συγκεκριμένα, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο του ήπατος μειώνοντας τη φλεγμονή και τον τραυματισμό των ηπατικών κυττάρων.

  • Κύμινο

Η προσθήκη του κύμινου στο φαγητό σας μπορεί όχι μόνο να το κάνει πιο νόστιμο, αλλά και να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τον καρκίνο. Η έρευνα υποδηλώνει ότι η θυμοκινόνη, το πιο άφθονο συστατικό του ελαίου από μαύρο κύμινο, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή του καρκίνου, λέει η Julia S. Marnadi, κλινική διαιτολόγος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ