Αστυνομικοί Πόροι: Η έλλειψή τους οδηγεί στο χαμηλότερο ποσοστό καταγραφής δολοφονιών


Αστυνομικοί Πόροι: Η έλλειψη αστυνομικών πόρων οδηγεί στο χαμηλότερο ποσοστό δολοφονιών που έχουν καταγραφεί ποτέ.  Η αστυνομία έλυσε το 54% των φόνων το 2020, το χαμηλότερο ποσοστό εκκαθάρισης υποθέσεων που έχει καταγραφεί Η αστυνομία στις ΗΠΑ μπόρεσε να λύσει μόνο το 54% των υποθέσεων δολοφονίας το 2020, ένα πρόβλημα που μπορεί να εντοπιστεί στις ελλείψεις αξιωματικών εν μέσω της πανδημίας και των εκτεταμένων αντιαστυνομικών διαδηλώσεων για την υποστήριξη της Σημασίας της Ζωής των Μαύρων (Black Lives Matter).

«Η αστυνομία και τα τμήματα του σερίφη του έθνους κατακλύζονταν και υποστελεχώθηκαν το 2020 για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για τις ερευνητικές υπηρεσίες τους», αναφέρεται στην έκθεση του Έργου Ευθύνης Δολοφονίας (Murder Accountability Project), που ανέλυσε τα τελευταία δεδομένα του FBI.

«Οι προκλήσεις για την επιβολή του νόμου περιπλέκονται περαιτέρω από την πανδημία της COVID, από την οργή του κοινού για τη δολοφονία ασφυξίας του George Floyd από τον πρώην αστυνομικό της Μινεάπολης Derek Chauvin και από τις εκτεταμένες διαδηλώσεις για λογαριασμό του κινήματος Black Lives Matter».

Η μείωση του 2020 στα “ποσοστά εκκαθάρισης”, το ποσοστό των ανθρωποκτονιών που οδηγούν στη σύλληψη του δράστη, ήταν η μεγαλύτερη μείωση ενός έτους από τότε που το FBI άρχισε να παρακολουθεί τη μέτρηση το 1965. Αντιπροσώπευε επίσης το χειρότερο ποσοστό εκκαθάρισης περιπτώσεων κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου, πέφτοντας από το υψηλό πάνω από 90% το 1965 στο νέο χαμηλό του 54% το 2020.

Το μειούμενο ποσοστό εκκαθάρισης έρχεται την ίδια στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δει ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων και δολοφονιών, με την αύξηση κατά 30% στις ανθρωποκτονίες το 2020 να είναι επίσης η μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί σε ένα έτος.

Ο κύριος όγκος των ανεξιχνίαστων δολοφονιών ήταν σε 130 μεγάλες πόλεις, στις δικαιοδοσίες των οποίων σημειώθηκαν τουλάχιστον 10 ανθρωποκτονίες το 2020, με τις πόλεις αυτές να έχουν ποσοστό δολοφονιών τριπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο, σχεδόν 23 δολοφονίες ανά 100.000 πληθυσμού.

Ο Πρόεδρος του Έργου Ευθύνης Δολοφονίας (Murder Accountability Project Thomas Hargrove) είπε ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος προέρχεται από την έλλειψη υποστήριξης από εκλεγμένους αξιωματούχους για τα αστυνομικά τμήματα, υποστηρίζοντας ότι πολλά τοπικά τμήματα δεν λαμβάνουν αρκετούς πόρους για να κάνουν τη δουλειά τους εν μέσω της αύξησης των ανθρωποκτονιών.

“Οι κύριες αιτίες της μείωσης των ποσοστών εκκαθάρισης είναι η αποτυχία παροχής των απαραίτητων πόρων στην τοπική αστυνομία και η αποτυχία της πολιτικής βούλησης από τους τοπικούς εκλεγμένους ηγέτες να θέσουν την έρευνα μεγάλων εγκλημάτων ως προτεραιότητα”, είπε ο Χάργκροουβ για τα ευρήματα της οργάνωσης.

«Όταν οι ηγέτες θέτουν την επίλυση μεγάλων εγκλημάτων ως προτεραιότητα, τα ποσοστά εκκαθάρισης συνήθως βελτιώνονται και σώζονται ζωές».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ