Αθλητισμός: 4 καρδιαγγειακά οφέλη της άσκησης [vid]


Γνωρίζουμε ότι η τακτική άσκηση ενισχύει τους μύες, αλλά βοηθά επίσης την καρδιά να κάνει καλύτερη δουλειά στην άντληση αίματος σε όλο το σώμα. Aς δούμε πιο συγκεκριμένα, πώς η άσκηση ενισχύει και προστατεύει την καρδιά.

4 καρδιαγγειακά οφέλη της άσκησης

  • Χαμηλή πίεση αίματος. Μια υγιής καρδιά διώχνει περισσότερο αίμα με κάθε χτύπο, επιτρέποντάς της να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Αυτό μειώνει το στρες στην καρδιά και τις γύρω αρτηρίες και ενδεχομένως την αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, η καρδιαγγειακή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να τη μειώσετε. Εάν δεν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την αύξηση της καθώς μεγαλώνετε.
  • Βελτιώστε τη ροή του αίματος. Η τακτική σωματική δραστηριότητα επιτρέπει στην καρδιά να επιτύχει βελτιωμένη ροή αίματος στα μικρά αγγεία γύρω της, όπου μπλοκαρίσματα λιπών μπορεί να δημιουργηθούν με την πάροδο του χρόνου. Η καλύτερη κυκλοφορία σε αυτές τις περιοχές μπορεί να αποτρέψει καρδιακές προσβολές. Τα στοιχεία δείχνουν ακόμη ότι η άσκηση μπορεί να κάνει το σώμα να δημιουργήσει περισσότερες φυσικές συνδέσεις μεταξύ αυτών των μικρών αιμοφόρων αγγείων, που σημαίνει ότι το αίμα έχει περισσότερους τρόπους να ταξιδέψει εκεί που πρέπει.

  • Βελτιώστε την αποτελεσματικότητα της προπόνησης. Καθώς ξεκινάτε μια νέα ρουτίνα προπόνησης που περιλαμβάνει καρδιαγγειακή δραστηριότητα, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί το σώμα σας στον ταχύτερο ρυθμό. Αλλά όσο πιο συνηθισμένη γίνεται η άσκηση, τόσο πιο γρήγορα το σώμα τραβά το απαραίτητο οξυγόνο από το αίμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά έχουν καρδιές που αποδίδουν καλύτερα υπό πίεση και είναι λιγότερο κουρασμένες κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Η τακτική άσκηση επιτρέπει επίσης στο σώμα σας να ανακάμψει πιο γρήγορα μετά την άσκηση.
  • Χαμηλότερη χοληστερόλη. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση συνδέεται με υγιείς βελτιώσεις στη χοληστερόλη, όπως η αύξηση της ποσότητας της υγιούς χοληστερόλης HDL και πιθανώς η μείωση της κακής χοληστερόλης LDL έως και 10%.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ