InfoCARE: Μη τυπική εκπαίδευση για τη στήριξη άτυπων περιθαλπόντων με άνοια


Το πρόγραμμα Erasmus+ “InfoCARE | Supporting Informal Caregivers of People with Dementia” έχει ως στόχο την στήριξη των άτυπων περιθαλπόντων με την παροχή πρακτικού εκπαιδευτικού υλικού βασισμένου στην μη τυπική εκπαίδευση, καθώς και με την χρήση καινοτόμων συσκευών με στόχο την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των άτυπων περιθαλπόντων και των ατόμων με άνοια αλλά και με την παροχή εκπαίδευσης για την δημιουργία ενός δικτύου περιθαλπόντων μέσω ομάδων στήριξης.

Το InfoCARE υλοποιείται από μια κοινοπραξία 5 εταίρων που προέρχονται από 5 χώρες της Ευρώπης:
  • Foundation Sorapan de Rieros (Ισπανία) Συντονιστής
  • Austrian Association of Inclusive Society (Αυστρία)
  • Greek Association of Alzheimer’s Disease and Related Disorders (Ελλάδα)
  • EURASIA Innovative Society Association (Τουρκία)
  • Danish Committee for Health Education (Δανία)

 

Το έργο έχει διάρκεια 2 ετών και τελειώνει τον Οκτώβριο του 2023. Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2022 και οι εταίροι συναντήθηκαν ξανά σε μια δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Cáceres της Ισπανίας, στις αρχές Ιουνίου 2022.

Οι εταίροι αναπτύσσουν ένα σύνολο εκπαιδευτικών ενοτήτων με δραστηριότητες για την νοητική ενδυνάμωση των ατόμων με άνοια, με τις οποίες θα μπορούν να παρέχουν στους άτυπους περιθάλποντες εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της νοητικής έκπτωσης των ατόμων που φροντίζουν. Στη συνέχεια οι δραστηριότητες θα προσαρμοστούν ώστε να μπορούν να εκτελούνται εξ’ αποστάσεως χρησιμοποιώντας καινοτόμες συσκευές όταν η φυσική παρουσία δεν είναι δυνατή. Η δημιουργία ομάδων στήριξης θα χρησιμοποιηθεί ως συλλογικό εργαλείο αντιμετώπισης, τόσο για την ψυχολογική στήριξη όσο και για την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των περιθαλπόντων. Θα διεξαχθεί πιλοτική μελέτη με τουλάχιστον 75 συμμετέχοντες (15 ανα χώρα) πριν από την τελική κυκλοφορία των αποτελεσμάτων του έργου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο: www.infocare.me

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ