Ερυθρότητα προσώπου: Ορατή μείωση σε 12 εβδομάδες


Η Ellen O. Turner, M.D., από το Δερματολογικό Γραφείο στο Ντάλας, διεξήγαγε μια κλινική δοκιμή διάρκειας 12 εβδομάδων για να εξετάσει την αποτελεσματικότητα και την ανεκτικότητα ενός τοπικού σχήματος προσώπου για τη θεραπεία της ερυθρότητας και του ευαίσθητου δέρματος. Στη δοκιμή συμμετείχαν υγιείς άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 25 έως 60 ετών, με τύπους δέρματος Fitzpatrick I έως VI, που αναζητούσαν θεραπεία για μέτρια ή σοβαρή ερυθρότητα του προσώπου. Στη μελέτη παραχωρήθηκαν προϊόντα που εφαρμόζονταν από τους συμμετέχοντες κάθε πρωί και βράδυ.

Η Turner διαπίστωσε ότι στις εβδομάδες 8η και 12η, η μέση βαθμολογία της συνολικής κλίμακας ερυθρότητας προσώπου βελτιώθηκε κατά 34 και 25 τοις εκατό, αντίστοιχα. Ήπια ή μέτρια βελτίωση παρατηρήθηκε στις βαθμολογίες της Παγκόσμιας Κλίμακας Βελτίωσης ξεκινώντας από τη δεύτερη εβδομάδα, ενώ την εβδομάδα 12, περισσότερο από το 50 τοις εκατό των συμμετεχόντων είδε αξιοσημείωτη βελτίωση. Όλοι όσοι συμμετείχαν στη δοκιμή συμφώνησαν ότι την εβδομάδα 12 η ερυθρότητα του προσώπου τους ήταν λιγότερο αισθητή, το δέρμα τους φαινόταν λιγότερο φλεγμονώδες, υπήρχε βελτίωση στη συνολική εμφάνιση του δέρματος τους, το οποίο έβλεπαν και ένιωθαν πιο υγιές. Επιπλέον, το θεραπευτικό σχήμα ήταν καλά ανεκτό από τους συμμετέχοντες.

Για τα αποτελέσματα της μελέτης

«Τα αποτελέσματα της μελέτης 12 εβδομάδων έδειξαν ότι ένα θεραπευτικό σχήμα σχεδιασμένο να εξουδετερώνει την ερυθρότητα του δέρματος, να ηρεμεί το φλεγμονώδες δέρμα και να παρέχει αντηλιακή προστασία ήταν καλά ανεκτό και βελτίωσε τα ορατά και σωματικά συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος», σημειώνει χαρακτηριστικά η Turner.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ