Όσκαρ Πιστόριους: Συναντήθηκε με τον πατέρα της Ρίβα Στίνκαμπ


Τι δήλωσε η δικηγόρος του Όσκαρ Πιστόριους

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, που φυλακίστηκε το 2016 για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ, συνάντησε την περασμένη εβδομάδα τον πατέρα της, δήλωσε την Παρασκευή ένας δικηγόρος της οικογένειας Στίνκαμπ.

Η δικηγόρος, Τάνια Κοέν, είπε ότι ο Πιστόριους συμμετείχε σε μια διαδικασία γνωστή ως διάλογος θύματος – δράστη, αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος αποκατάστασης δικαιοσύνης της Νότιας Αφρικής, που φέρνει κοντά τα μέρη που πλήττονται από ένα έγκλημα σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί το «κλείσιμο της υπόθεσης» για τις δύο πλευρές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Μπάρι Στίνκαμπ και ο Όσκαρ Πιστόριους συμμετείχαν σε έναν διάλογο θύματος – δράστη στις 22 Ιουνίου 2022», είπε η Κόεν σε δήλωση, σύμφωνα με το Reuters.

Το τμήμα σωφρονιστικών υπηρεσιών δήλωσε νωρίτερα ότι ο Όσκαρ Πιστόριους μεταφέρθηκε στη φυλακή Atteridgeville κοντά στην πρωτεύουσα Πρετόρια, από το σωφρονιστικό κέντρο St Albans που βρίσκεται στο Ανατολικό Ακρωτήριο κοντά στο σημείο που ζουν οι γονείς της Στίνκαμπ.

Ο Singabakho Nxumalo, εκπρόσωπος του τμήματος σωφρονιστικών υπηρεσιών, ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο Πιστόριους θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του καθώς η συμμετοχή στον διάλογο θύματος-δράστη δεν ισοδυναμεί με λήξη της ποινής αλλά ούτε και με αποφυλάκιση υπό όρους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ