Σεξουαλική υγεία και διατροφή: Πώς η μια επηρεάζει την άλλη


Οι καλές επιλογές σεξουαλικής υγείας και διατροφής ωφελούν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας. Κάνοντας αυτές τις επιλογές, θα βιώσετε: Καλύτερη σεξουαλική λειτουργία, καλύτερη γενική υγεία, υψηλότερη σεξουαλική ορμή, καλύτερη ορμονική εξισορρόπηση, βελτιωμένη γονιμότητα και πιο υγιές βάρος.

  • Σεξουαλική λειτουργία και φαγητό

Για να αποτρέψετε την σεξουαλική δυσλειτουργία ή/και να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ορμή με φυσικό τρόπο, επιλέξατε τροφές που είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή ή βιταμίνη Ε. Τα φλαβονοειδή είναι μια διαφορετική ομάδα φυτικών χημικών ουσιών που βρίσκονται στη σοκολάτα με 70% κακάο ή περισσότερο, το τσάι, το κόκκινο κρασί και σχεδόν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά. Όχι μόνο είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη και καλά για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αλλά μια μελέτη που διεξήχθη από το American Journal of Clinical Nutrition υποδηλώνει ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή μπορεί να βελτιώσει τη στυτική λειτουργία.

Η βιταμίνη Ε, η οποία βρίσκεται σε ξηρούς καρπούς, έλαια, σπόρους και λαχανικά, έχει άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική λειτουργία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα άτομα που δεν διαθέτουν καλή ποσότητα βιταμίνης Ε έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην απόδοσή τους. Ωστόσο, αυτή είναι μια εύκολη λύση. Αρκετές ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο, τυχαιοποιημένες δοκιμές απέδειξαν ότι, όταν συνδυάζεται με τζίνσενγκ, η βιταμίνη Ε βελτιώνει τη στυτική λειτουργία σε μόλις έξι εβδομάδες. Εάν δυσκολεύεστε σεξουαλικά, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε περισσότερη βιταμίνη Ε στη διατροφή σας πριν ξεκινήσετε τη λήψη χαπιών. Τα μακροπρόθεσμα οφέλη αξίζουν τον κόπο.

  • Η υγεία και η διατροφή βελτιώνουν τη σεξουαλική σας ορμή

Η αντικατάσταση των επεξεργασμένων τροφίμων με πιο υγιεινές εναλλακτικές μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή. Οι σούπερ τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα και η μαύρη σοκολάτα, ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του πέους, βοηθώντας σας να αισθάνεστε πιο δυνατή διέγερση. Η ίδια η σοκολάτα είναι ιδιαίτερα ευεργετική επειδή έχει μεθυλξανθίνες, οι οποίες ενεργοποιούν τη λίμπιντο σας. Εάν θέλετε να διατηρήσετε μια υγιή σεξουαλική ορμή, αποφύγετε τη νικοτίνη ή τις άφθονες ποσότητες αλκοόλ. Η νικοτίνη προάγει τον σχηματισμό πλάκας που φράζει τις αρτηρίες στα αιμοφόρα αγγεία του πέους σας και τα συστέλλει.

  • Ισορροπία ορμονών και λειτουργία νεύρων

Η διατήρηση της ισορροπίας των ορμονών σας και η επίτευξη της βέλτιστης νευρικής λειτουργίας είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική απόδοση. Για να τα διατηρήσετε υπό έλεγχο, τηρήστε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια. Όχι μόνο θα βελτιωθεί η σεξουαλική σας υγεία, η λειτουργία και η όρεξή σας, αλλά θα αντιμετωπίσετε επίσης πιθανή απώλεια βάρους και λιγότερες εναλλαγές της διάθεσης.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ