Κύπρος: Στο «τραπέζι» ο κατώτατος μισθός


Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για την εισαγωγή του κατώτατου μισθού στην Κύπρο.

 

Σε γραπτή του δήλωση αναφορικά με τον εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, σημειώνει ότι η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 9:30 το πρωί της Τρίτης και σε αυτήν θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος, οι εργοδοτικές οργανώσεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Σημειώνοντας ότι η εισαγωγή εθνικού κατώτατου μισθού αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, ο κ. Ιωσήφ προσθέτει πως «ο Αναστασιάδης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους η οποία παρά το γεγονός ότι έφθασε στο τελικό στάδιο εντούτοις δεν ολοκληρώθηκε λόγω του αδόκητου θανάτου της Ζέτας Αιμιλιανίδου».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελετή παραλαβής, ο νέος Υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος είχε εκφράσει την ελπίδα όπως επιτευχθεί συμφωνία επί του κατώτατου μισθού πριν από τη λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εξάλλου, τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, στις 9:15 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή διορισμού του Υφυπουργού Πολιτισμού Γιάννη Τουμαζή.

«Με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τη μεταρρύθμιση του κυβερνητικού σχήματος, ο οποίος αποτελούσε σημαντικό μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, που περιλάβανε τη δημιουργία πέντε Υφυπουργείων», αναφέρει ο κ. Ιωσήφ.

Παράλληλα, την Τετάρτη, 6 Ιουλίου, στις 9:30 το πρωί, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στις 7:30 το βράδυ της ίδιας μέρας, o Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγκαινιάσει το Κέντρο του Πολίτη, στην Ξυλοφάγου.

Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου, στις 9:15 o Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ Ελίζα Φερέιρα. Η συνάντηση θα γίνει στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωσήφ, στις 10:45 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί τα διαπιστευτήρια των Πρέσβεων της Λιβύης, της Σλοβακίας και της Κούβας, ενώ στις 7:30 το βράδυ θα εγκαινιάσει το περιφερειακό αθλητικό στάδιο της ΔΟΞΑΣ, στην Περιστερώνα.

Τέλος, την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, στις 10:15 το πρωί, ο κ. Αναστασιάδης θα παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομικών και της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ