Επιτακτική ανάγκη οργασμού: Γιατί μόνο με την κορύφωση θεωρείται το σεξ φυσιολογικό και υγιές;


Οι οργασμοί θεωρούνται συχνά ο ένας και μοναδικός δείκτης του ικανοποιητικού σεξ, αλλά η πίεση για να το κάνεις μπορεί να προκαλέσει άγχος – κάτι που είναι το αντίθετο του σέξι. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για τους οργασμούς, γιατί οι άνθρωποι τους προσποιούνται και πώς να περάσετε καλά χωρίς έναν.
Φανταστείτε πως παίζετε παντομίμα για ενήλικες και είστε ο επόμενος. Η λέξη σας είναι “οργασμός”. Αμέσως προσποιείστε ότι ουρλιάζετε, βογκάτε και στριφογυρίζετε καθώς οι μύες σας υποδύονται τον χαρούμενο χορό των συσπάσεων που οδηγούν σε αυτή την απόλυτη κορύφωση. Είναι αστείο. Όλοι μαντεύουν σωστά τη λέξη σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι οργασμοί έχουν γίνει βάση για τη σεξουαλική ικανοποίηση, ένα μεγάλο φινάλε που το πορνό και άλλα μέσα έχουν θέσει ως αδύνατο πρότυπο για τον μέσο άνθρωπο που κάνει σεξ.

Αλλά οι οργασμοί δεν φαίνονται πάντα τόσο εκπληκτικοί όσο οι αστέρες του πορνό και οι ταινίες τους κάνουν να είναι. Συχνά δεν επιτυγχάνονται τόσο γρήγορα και εύκολα, και σίγουρα δεν είναι εγγυημένα μετά από κάθε σεξουαλική εμπειρία. (Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το φύλο, αν και γνωρίζουμε ότι τα άτομα με κόλπους βρίσκονται σε ελαφρά μειονεκτική θέση.)  Ωστόσο, η πίεση που προκαλεί άγχος για να έχει κάποιος παραμένει, συχνά παρακινεί τους ανθρώπους να προσποιούνται οργασμούς ή να νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτούς, είτε σωματικά είτε ψυχολογικά. Οι οργασμοί σύμφωνα με τους ειδικούς όμως δεν είναι απαραίτητοι για μια καλή στιγμή. Και αν πετύχετε την κορύφωση, δεν σημαίνει ότι το ταξίδι εκεί ήταν ευχάριστο (ή συναινετικό).

Τι είναι ο οργασμός;

Είναι αλήθεια ότι οι οργασμοί μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Αποτελούν τη λεγόμενη κορυφή της σεξουαλικής διέγερσης, όταν οι μύες στα γεννητικά όργανα συστέλλονται ρυθμικά, οδηγώντας σε απελευθέρωση της έντασης. Αυτή η τόσο καλή αίσθηση είναι χάρη σε μια ορμή ενδορφινών που προκαλούν οργασμούς στο σώμα και τον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης της ωκυτοκίνης, της σεροτονίνης και της προλακτίνης. Αυτές οι φυσικές χημικές ουσίες που προκαλούν ευχαρίστηση μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε χαρούμενοι, χαλαροί και υπνηλία, μεταξύ άλλων θετικών αισθήσεων.

Λίγοι άνθρωποι θα έχαναν την ευκαιρία για έναν οργασμό όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Αλλά το να εστιάζετε αποκλειστικά στους οργασμούς και να αγνοείτε τη σημασία άλλων ευχάριστες αισθήσεις μπορεί να είναι λάθος. Το πώς σκέφτεστε για το σεξ μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος, Η ζωή είναι το ταξίδι, όχι ο προορισμός — και το σεξ δεν διαφέρει. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα. Στην έρευνα, ιδιαίτερα μεταξύ φεμινιστών μελετητών, η ιδέα ότι οι οργασμοί είναι απολύτως απαραίτητοι για να θεωρείται το σεξ φυσιολογικό και υγιές ονομάζεται “επιτακτική ανάγκη οργασμού”. Δεκαετίες επιστημονικής βιβλιογραφίας έχουν τοποθετήσει τον οργασμό ως σύμβολο της υγείας και της απελευθέρωσης, από την πεποίθηση του Sigmund Freud ότι οι οργασμοί των γυναικών αντανακλούσαν ψυχολογική ωριμότητα μέχρι την ώθηση να ευχαριστήσουν τους άνδρες στο κρεβάτι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συνολικά, αυτές οι ιδεολογίες κάνουν τους οργασμούς να φαίνονται απαραίτητοι για το καλό σεξ, το οποίο θέτει το ερώτημα, “τι είναι ακόμη το καλό σεξ και πρέπει να είναι πάντα ευχάριστο;” Εξελικτικά μιλώντας, το σεξ έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι τα γονίδιά μας θα φτάσουν στην επόμενη γενιά. Αλλά ξέρουμε ότι στους ανθρώπους, καθώς και σε ζώα όπως τα μπονόμπο, αρέσει να διασκεδάζουν επίσης. Αυτά τα είδη μπορεί να έχουν σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις που δεν σχετίζονται με την αναπαραγωγή και να τις χρησιμοποιούν ως τρόπο σύνδεσης με άλλους, επικοινωνίας ή απλώς ευχαρίστησης.

Για τους ανθρώπους, αυτό που ορίζει το σεξ και την ευχαρίστηση δεν είναι πάντα ξεκάθαρο και μπορεί να αλλάξει δραματικά από τον έναν σύντροφο στον άλλο. Παρόλο που μπορεί να μην θέλετε ποτέ να ασχοληθείτε με τη σύγκρουση, κάποιος άλλος μπορεί να το θεωρήσει απαραίτητο για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Και η ευχαρίστηση, όπως συνηθίζουμε να τη σκεφτόμαστε, δεν πρέπει να είναι πάντα η προτεραιότητα. Το σεξ μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιος μπορεί να χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα ή να νιώσει οικειότητα με τους συντρόφους του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ