Πανδημία Ρωσία: Καταργεί τους εναπομείναντες περιορισμούς για την covid


Πανδημία Ρωσία: Ενώ αίρονται οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό, τα μέτρα ενδέχεται να επαναφερθούν εάν η κατάσταση επιδεινωθεί Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερματίζει όλους τους περιορισμούς για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης να φορούν μάσκες, επικαλούμενη μια σταθερή μείωση των θανάτων από τον ιό. Ωστόσο, δεν απέκλεισε την επαναφορά περιοριστικών μέτρων εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Η υπηρεσία παρακολούθησης καταναλωτών Rospotrebnadzor δήλωσε ότι «αναστέλλει τους περιορισμούς που είχαν θεσπιστεί προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος της μάσκας, της απαγόρευσης της δημόσιας εστίασης τη νύχτα και μιας σειράς άλλων μέτρων».

Ανέφερε ότι η δυναμική του ιού ήταν σύμφωνη με τις παγκόσμιες τάσεις και το 93% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν ήπιες ή ασυμπτωματικές.

Από την έναρξη της πανδημίας στη Ρωσία τον Απρίλιο του 2020, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό ή αιτίες που σχετίζονται με την COVID-19, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters, με τη χώρα να καταγράφει πάνω από 18 εκατομμύρια μολύνσεις.

Η Ρωσία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε γρήγορα το εμβόλιο Sputnik V όταν ξέσπασε η πανδημία, αλλά η απορρόφηση ήταν αργή, με πολλούς Ρώσους να αναφέρουν δυσπιστία προς τις αρχές και φόβο για νέα ιατρικά προϊόντα.

Περίπου το 52% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ