ΗΠΑ Ρεπουμπλικανοί: Καλούν το CDC να δημοσιοποιήσει δεδομένα αυτοκτονίας παιδιών το 2021


ΗΠΑ Ρεπουμπλικανοί: Οι Ρεπουμπλικανοί καλούν το CDC να δημοσιοποιήσει δεδομένα αυτοκτονίας παιδιών το 2021: το πρόβλημα «επιδεινώθηκε» από την πανδημία covid -19. Αρκετοί Ρεπουμπλικανοί της Βουλής έστειλαν επιστολή στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) καλώντας την υπηρεσία να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα αυτοκτονίας παιδιών το 2021. Ο εκπρόσωπος Bryan Steil, R-Wis., οδήγησε την επιστολή με 19 από τους συναδέλφους του GOP του κατώτερου τμήματος προς τη Διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky ζητώντας από την υπηρεσία να δημοσιεύσει τα δεδομένα που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί.

«Η πανδημία της COVID-19 έχει επιδεινώσει μια επιδεινούμενη κρίση στην κοινωνία μας: την ψυχική υγεία των παιδιών μας», δήλωσε ο Steil σε ένα δελτίο τύπου που έλαβε αρχικά το Fox News Digital. «Τα δεδομένα για τα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των παιδιών είναι ένα σημαντικό εργαλείο που απαιτείται για την ενίσχυση της υποδομής ψυχικής υγείας μας».

Ο εκπρόσωπος Bryan Steil, R-Wisc., λέει ότι η πανδημία «επιδείνωσε μια επιδεινούμενη κρίση στην κοινωνία μας: την ψυχική υγεία των παιδιών μας».  «Καθώς πλησιάζουμε στην ερχόμενη σχολική χρονιά, αυτά τα κρίσιμα δεδομένα θα μας βοηθήσουν να λάβουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις για να στηρίξουμε τα παιδιά μας και να βελτιώσουμε την ψυχική τους υγεία», συνέχισε.

Στην επιστολή, οι νομοθέτες ζητούν από τη Walensky να «συνεργαστεί» με τα μέλη του Κογκρέσου «για να αντιμετωπίσει αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα που επιδεινώθηκε από την πανδημία COVID-19». «Κατανοούμε ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δεν έχουν δημοσιεύσει στοιχεία για τα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των παιδιών για το 2021», έγραψαν. «Ενώ σημειώνουμε ότι τα προσωρινά δεδομένα έχουν δημοσιευτεί, ρωτάμε γιατί το CDC δεν δημοσίευσε τα τελικά στοιχεία που αποτελούν κρίσιμο δείκτη της ψυχικής υγείας του έθνους μας».

Οι νομοθέτες έγραψαν ότι η παιδική ηλικία «είναι μια κρίσιμη περίοδος για την πρόληψη και τη θεραπεία της ψυχικής υγείας» και ότι οι μισές «από όλες τις ψυχικές ασθένειες εμφανίζονται πριν το άτομο γίνει 14 ετών».

Ο Steil και οι Ρεπουμπλικανοί είπαν επίσης ότι «ο αριθμός των παιδιών που εισάγονται σε παιδικά νοσοκομεία για σκέψεις αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού έχει διπλασιαστεί από το 2016».

Η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έχει επικριθεί για τις πολιτικές της για την COVID-19.

«Σαφώς, ακόμη και πριν από την πανδημία, η Αμερική βίωνε μια κρίση ψυχικής υγείας μεταξύ παιδιών και εφήβων», έγραψαν, συνεχίζοντας να γράφουν ότι η πανδημία COVID-19 «επιδείνωσε περαιτέρω αυτό το πρόβλημα και επιβάρυνε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, αφήνοντας τα παιδιά να αγωνίζονται με ανεκπλήρωτες ψυχικές ανάγκες υγείας».

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το κλείσιμο των σχολείων, οι κοινωνικοί περιορισμοί και οι διαταραγμένες συνήθειες έδωσαν σημαντικό άγχος στα παιδιά και τις οικογένειές τους», έγραψαν.

«Αυτές οι εξελίξεις περιόρισαν την πρόσβαση σε πολλούς πόρους στους οποίους βασίζονται τα παιδιά για να αντιμετωπίσουν το στρες και το άγχος». Οι νομοθέτες χαρακτήρισαν τα στατιστικά στοιχεία “τρομακτικά και κόβουν την ανάσα” και ανέφεραν τα προηγούμενα δεδομένα του CDC από τα “μέσα Μαρτίου 2020 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους” που, σε σύγκριση με τα δεδομένα του 2019, έδειξαν “επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών που σχετίζονται με την ψυχική υγεία σε παιδιά ηλικίας 5 ετών -11 ετών ότι αυξήθηκαν κατά 24%».

Σημείωσαν επίσης την αύξηση 31% για τα «έφηβα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών» κατά την ίδια χρονική περίοδο. «Τα στατιστικά στοιχεία των αυτοκτονιών είναι ακόμη πιο φρικιαστικά», έγραψαν ο Steil και οι συνεργάτες του. «Σύμφωνα με μια μελέτη CDC του Μαΐου 2020, οι επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ των εφήβων ηλικίας 12-17 ετών ήταν 39% υψηλότερες από την ίδια περίοδο το 2019». Τα προβλήματα ψυχικής υγείας των νέων έχουν εκτοξευθεί από την πανδημία της COVID-19.

«Το πρόβλημα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες η αυτοκτονία είναι η 2η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των νέων ηλικίας 15-24 ετών», συνέχισαν.

Οι Ρεπουμπλικανοί ολοκλήρωσαν την επιστολή τους λέγοντας ότι τα δεδομένα «δείχνουν το εύρος της κρίσης που αντιμετωπίζουμε» και ότι η κυβέρνηση «πρέπει να λάβει πολύ καθυστερημένα βήματα για να ενισχύσει την υποδομή ψυχικής υγείας μας» αν θέλει «να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες των παιδιών μας».

«Αυτό πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα», κατέληξαν ο Steil και οι συνεργάτες του. «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί σας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις».

Στην επιστολή συμμετέχουν Ρεπουμπλικανοί από όλο το φάσμα του κόμματος, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων Brian Fitzpatrick από την Πενσυλβάνια, Mariannette Miller-Meeks από την Αϊόβα, Greg Murphy από τη Βόρεια Καρολίνα και Kat Cammack από τη Φλόριντα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ