Αυστραλία Covid: Τελειώνουν οι περιορισμοί με τα θύματα να σκαρφαλώνουν στις 10.000


Οι συνοριακοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν ως απάντηση στην COVID-19 στην Αυστραλία θα καταργηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, με τους επιβάτες που φθάνουν να μην απαιτείται πλέον να δηλώσουν το καθεστώς εμβολιασμού τους ή να λάβουν εξαίρεση ταξιδιού. Οι αλλαγές στον Νόμο για τη Βιοασφάλεια που θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη έγιναν μετά από συμβουλή του Chief Medical Officer Paul Kelly ότι δεν ήταν πλέον απαραίτητο για τους ταξιδιώτες να δηλώνουν το καθεστώς εμβολιασμού τους. Η υπουργός Εσωτερικών Κλερ Ο’Νιλ είπε ότι οι αλλαγές θα διευκολύνουν τους ταξιδιώτες Αυστραλούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθώς και θα επιτρέψουν σε περισσότερους διεθνείς τουρίστες και εργαζόμενους να έρχονται. Θα μειώσει επίσης τις καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν τα αεροδρόμια από την επανέναρξη των ταξιδιών, είπε η κ. O’Neil.

Η Ψηφιακή Δήλωση Επιβατών (DPD) απαιτούσε από τα άτομα που εισέρχονται στην Αυστραλία να παρέχουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς και να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους, όπου βρίσκονταν τις τελευταίες 14 ημέρες, και να δεσμευτούν ότι θα ακολουθήσουν τις απαιτήσεις καραντίνας και δοκιμών. Το DPD θα λήξει την Τετάρτη, αλλά αναμένεται να επιστρέψει στο μέλλον. “Ενώ με τον καιρό θα αντικαταστήσει την κάρτα εισερχόμενων επιβατών που βασίζεται σε χαρτί, χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να γίνει φιλική προς τον χρήστη”, δήλωσε σήμερα η κ. O’Neil. Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν την ίδια ημέρα που η Αυστραλία πέρασε το ζοφερό ορόσημο των 10.000 θανάτων από τον COVID-19. Ο απολογισμός της χώρας από τον ιό ανήλθε σε 9.984 το Σάββατο και ξεπέρασε το όριο των 10.000 με τους αριθμούς της Κυριακής.

Η NSW ανέφερε επιπλέον δύο θανάτους από COVID-19, ενώ η Βικτώρια ανέφερε άλλους 22. Η Νότια Αυστραλία κατέγραψε άλλους έξι θανάτους από τον κορωνοϊό την Κυριακή. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Μαρκ Μπάτλερ ενίσχυσε τη σημασία των αναμνηστικών εμβολίων, τα οποία δεν είχαν λάβει ακόμη σχεδόν έξι εκατομμύρια Αυστραλοί. “Υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία μας με περισσότερα από 3.000 άτομα στο νοσοκομείο σήμερα με COVID-19 και εξακολουθούμε να βλέπουμε περίπου 300 ή περισσότερους θανάτους κάθε εβδομάδα με COVID”, είπε. “Δεν έχουμε περάσει ακόμα τον ιό”. Το Κουίνσλαντ δεν ανέφερε νέους θανάτους από τον κορωνοϊό την Κυριακή, αφού ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της πολιτείας Τζον Τζέραρντ δήλωσε το Σάββατο ότι ασκείται αυξανόμενη πίεση για την επαναφορά των εντολών για μάσκα.

Η υπουργός Υγείας και Υπηρεσιών Ασθενοφόρων της πολιτείας, Yvette D’Ath, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στους κανόνες περί μάσκας. “Δεν έχω καμία σύσταση από τον επικεφαλής της υγείας εδώ στο Κουίνσλαντ για να το κάνω αυτό”, είπε. “Αλλά υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους καθώς περνάμε από αυτό το τρίτο κύμα ότι μπορούν να πάρουν αυτές τις αποφάσεις (σχετικά με το πότε θα φορούν μάσκες) μόνοι τους”. Σχετικά με την Αυστραλία που ξεπέρασε τους 10.000 θανάτους από COVID-19, η κ. D’Ath είπε ότι οι άνθρωποι έπρεπε να υπενθυμίσουν στον εαυτό τους τη συνεχιζόμενη παγκόσμια επίδραση του ιού, με ανθρώπους να πεθαίνουν ακόμα καθημερινά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ