Bitcoin: Προσπάθεια ανάκτησης των 19.000 δολαρίων


Πτώση καταγράφει το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 19.000 δολάρια.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 19.117 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 364 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 59% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 74% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Αυτή την εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προειδοποιήσει τις χώρες της ευρωζώνης για τους κινδύνους με τους οποίους είναι αντιμέτωπες οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές, εν μέσω εκκρεμών κανονισμών της ΕΕ για τα κρυπτονομίσματα, τονίζοντας τις δυσκολίες εισαγωγής αποτελεσματικής εποπτείας του ταχέως εξελισσόμενου τομέα της «άγριας δύσης».

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα σε ένα σαρωτικό πακέτο προτύπων για τη βιομηχανία των crypto. Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα ανησυχεί για ένα ακατάστατο συνονθύλευμα εθνικών κανονισμών που αφορούν τράπεζες και εταιρείες crypto, προτού εφαρμοστεί πλήρως το ευρωπαϊκό πακέτο.

Η ΕΚΤ θα εγείρει την επείγουσα ανάγκη για «εναρμόνιση» στη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου της την Τρίτη. Η ΕΚΤ εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ενδεχόμενη έκδοση αδειών που σχετίζονται με τον τομέα των crypto, οι οποίες επιδιώκονται από τράπεζες την ώρα που δεν υπάρχει πανευρωπαϊκό πλαίσιο, δήλωσε ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα. Θα συζητήσει αυτό το θέμα, αλλά και την ευρύτερη ανάγκη για εναρμόνιση των προσεγγίσεων της ευρωζώνης, με ρυθμιστικές αρχές από τα 19 κράτη-μέλη της στην αυριανή συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ