Πεντανόστιμη black forest!


Στα ελληνικά, Μέλανας Δρυμός και στα γερμανικά, από όπου και η καταγωγή της διάσημης τούρτας Schwarzwälder Kirschtorte! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι η μία από τις πιο αγαπημένες τούρτες στον κόσμο! Και δική μας!

Όπως και αν το ζητήσετε πάντως, οι ζαχαροπλάστες φτιάχνουν εδώ και πολλά χρόνια το ίδιο γλυκό. Πρόκειται για μια αφράτη τούρτα με σοκολατένιο παντεσπάνι, σαντιγί και κεράσια ή βύσσινα ανάμεσα στις στρώσεις.

Κατάγεται από τη Γερμανία, όπου βρίσκεται γεωγραφικά ο Μέλανας Δρυμός στα νοτιοδυτικά της χώρας. Φαίνεται ότι πήρε το όνομά της από το λικέρ από κεράσια που φτιαχνόταν στην περιοχή και που είναι το συστατικό που δίνει τη χαρακτηριστική γεύση.

Σας δίνουμε μία παραλλαγή με βύσσινο και σαντιγί που θα ξετρελάνει τους πάντες!

Υλικά για 12 κομμάτια

130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο σε σκόνη
20 γρ. και 1 κ.σ. κορν φλάουρ
6 αβγά
320 γρ. και 2 κ.σ. ζάχαρη
100 ml νερό
100 ml λικέρ βύσσινο
400 γρ. κομπόστα βύσσινο
1 κ.γ. κανέλα
500 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
200 γρ. κουβερτούρα σε τρίμμα

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και 20 γρ. κορν φλάουρ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με 170 γρ. ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ. (για να ξεφορμαριστεί εύκολα το παντεσπάνι) και το ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει πολύ καλά μέσα στη φόρμα.

Στην συνέχεια, το κόβουμε οριζοντίως με οδοντωτό μαχαίρι σε 3 δίσκους.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρόλα βράζουμε 100 γρ. ζάχαρη με το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό. Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ βύσσινο.

Για τη γέμιση: Σε ένα ποτήρι διαλύουμε 4 κ.σ. από το υγρό της κομπόστας βύσσινο με 1 κ.σ. κορν φλάουρ. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο υγρό σε κατσαρολάκι για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. ζάχαρη, την κανέλα και το διάλυμα του κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να δέσει το μείγμα για περίπου 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Σε πιατέλα βάζουμε τον ένα δίσκο το παντεσπάνι. Ρίχνουμε από πάνω 3 κ.σ. σιρόπι και καλύπτουμε με τη γέμιση βύσσινο.

Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το βρέχουμε με τη μισή ποσότητα από το σιρόπι που έχει περισσέψει και απλώνουμε από πάνω τα 3/4 από τη σαντιγί.

Ολοκληρώνουμε με το τελευταίο παντεσπάνι το οποίο βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί την κορυφή και περιμετρικά. Γαρνίρουμε την τούρτα με τρίμμα κουβερτούρας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ