Πάτρα: Διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των τριών παιδιών


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. 

Στη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για πιθανά παραπτώματα που ίσως τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Η παραγγελία για την πειθαρχική έρευνα δόθηκε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη.

«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- όπως διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009», ανέφερε στην επιστολή ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται, ότι την ερχόμενη Παρασκευή, η προφυλακισμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει κληθεί σε εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας. Μετά την παροχή εξηγήσεων, οι δύο εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, θα αποφανθούν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης. Σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθεί σε ανακριτή για να απολογηθεί.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ