Τζο Μπάιντεν: «Συγκλονισμένος» από τους πυροβολισμούς στο Σικάγο


«Συγκλονισμένος» από τους πυροβολισμούς κοντά στο Σικάγο, ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει τον αγώνα κατά της βίας με όπλα

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε «συγκλονισμένος» από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κοντά στο Σικάγο, που προκάλεσε τον θάνατο 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό 24 κατά τη διάρκεια παρέλασης για την εθνική εορτή.

«Η Τζιλ κι εγώ είμαστε συγκλονισμένοι από την παράλογη βία με τη χρήση όπλων που έφερε για άλλη μια φορά θλίψη σε μια αμερικανική κοινότητα την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Όπως πάντα, είμαστε ευγνώμονες στους πρώτους που ανταποκρίθηκαν και στις αρχές επιβολής του νόμου.

Μίλησα με τον κυβερνήτη Πρίτσκερ και τον δήμαρχο Ρότερινγκ και πρόσφερα την πλήρη υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις κοινότητές τους.

Κάλεσα επίσης τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου να βοηθήσουν στην επείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του άνδρα που πυροβόλησε, ο οποίος παραμένει ελεύθερος επί του παρόντος.

Τα μέλη της κοινότητας θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και εγώ θα παρακολουθώ στενά καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για εκείνους των οποίων οι ζωές χάθηκαν και προσευχόμαστε για όσους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Πρόσφατα υπέγραψα την πρώτη μεγάλη δικομματική νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση των όπλων μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια, η οποία περιλαμβάνει ενέργειες που θα σώσουν ζωές. Αλλά υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την καταπολέμηση της επιδημίας της ένοπλης βίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ