Ότι θυμούνται χαίρονται οι Τούρκοι: Θα παίρναμε 110 F-35 από τις ΗΠΑ αλλά…


Ο Τούρκος αναλυτής «θυμήθηκε» στις παλαιότερες συζητήσεις ΗΠΑ και Τουρκίας για την αντικατάσταση του στόλου των F-16 με υπερσύγχρονα F-35

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ αυτή τη φορά μέσω του απόστρατου Τούρκου αντιπτέραρχου, Ερντογάν Καρακούς.

Ο Τούρκος αναλυτής «θυμήθηκε» στις παλαιότερες συζητήσεις ΗΠΑ και Τουρκίας για την αντικατάσταση του στόλου των F-16 με υπερσύγχρονα F-35, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ μετά την εκδίωξη της Άγκυρας από το πρόγραμμα παραγωγής, λόγω της απόκτησης των ρωσικών S-400.

«Η Τουρκία με τα F-35 είχε ένα σχεδιασμό για να βγάλει από το στόλο της τα 40 περίπου παλιότερα F-16 όπως και τα 50 περίπου F-4 τα οποία υπηρετούσαν σχεδόν 50 χρόνια, ενώ ήδη και ήδη είχε αποσύρει τα F5. Όμως επειδή η Τουρκία δεν πήρε τα F-35, δεν έγινε εφικτή η διαδικασία της αντικατάστασης. Ο σχεδιασμός μας εν προκειμένω ήταν να διαθέτουμε 100 με 110 F-35», ανέφερε ο αντιπτέραρχος.

Ο ίδιος στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν έχει άλλη λύση από την ενίσχυση των F-16 τονίζοντας «αφού δεν έγινε δυνατό να αγοραστούν, όπως δεν έγινε δυνατόν και ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών, προέκυψε εντέλει η ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση σε F-16 στην θέση των F-35».

Διαμαρτυρίες για την… γαλοπούλα στα ελληνικά Rafale

Την ίδια ώρα έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των Τούρκων, μετά τους ισχυρισμούς της εφημερίδας Turkiye, πως στα νέα μαχητικά Rafale της Ελλάδα έχει ζωγραφιστεί μια γαλοπούλα (Turkey) που φοράει φέσι με την τουρκική σημαία και τρέχει να γλιτώσει από το κορυφαίο ελληνικό μαχητικό. «Μην τρέχεις, θα πεθάνεις κουρασμένη».

Παράλληλα, κάτω από το λογότυπο υπάρχει γραμμένο το εξής: «Ελληνικά Rafale, ο αθόρυβος θάνατος».

Για το θέμα αυτό πήρε θέση ο Τούρκος αναλυτής Ερντογάν Καρακούς λέγοντας: «Αυτή η πρόκληση δεν ταιριάζει σε καμία σοβαρή χώρα» με τον ίδιο να υποστηρίζει πως: «Ελλάδα, Γαλλία και ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για μια βαριά εκστρατεία κατά της Τουρκίας».

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να ανεβάσει το ηθικό των Τούρκων, ο Καρακούς σημείωσε πως «Το θάρρος και η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων είναι απαράμιλλό. Οι πιλότοι μας είναι σαν πέτρες», είπε.

Βέβαια, αναρωτιόμαστε, ποια η διαφορά του λογότυπου στα Rafale, με την πραγματικότητα; Αφού κάθε μέρα τρέχουν να γλιτώσουν από το στόχαστρο των ελληνικών μαχητικών, σε κάθε παραβίαση του FIR Αθηνών. Τι ήθελαν να βάλουν στο logo των Rafale; Τη στρουμφίτα; Αφού κάθε μέρα στο Αιγαίο οι πιλότοι μας βλέπουν… turkeys που τρέχουν να σωθούν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ