Δίκη πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Κατέθεσαν οι γονείς της 6χρονης – «Το παιδί μας λέει την αλήθεια 1000%»


Τη βεβαιότητα πως το παιδί του λέει την αλήθεια εξέφρασε στην κατάθεσή του ο πατέρας του κοριτσιού που κακοποιήθηκε σεξουαλικά το 2011 από τον 71χρονο ντραμερ και πρώην συνεργάτη των Πυξ Λαξ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Σημειώνεται, ότι σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος έχει καταδικασθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση της 6χρονης σε κάθειρξη 12 ετών, αλλά το δικαστήριο του είχε χορηγήσει τότε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση με περιοριστικούς όρους, ενώ στο μεταξύ προφυλακίστηκε για άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το παιδί μου λέει την αλήθεια. Είμαι σίγουρος 1000%. Το παιδί δεν είναι φαντασιόπληκτο, τα πράγματα έγιναν όπως τα λέει» ανέφερε ο πατέρας του θύματος, περιγράφοντας πως το κορίτσι ένιωθε ντροπιασμένο και ήταν μελαγχολικό. «Εγώ της είπα ότι οι μεγάλοι έχουν την ευθύνη και τα παιδιά δεν πρέπει να ντρέπονται. Αυτός πρέπει να πάει φυλακή γι αυτά που κάνει στα παιδάκια. Το παιδί μου ακόμη και σήμερα, 9 χρόνια μετά «τρέμει» στη σκέψη όσων της συνέβησαν και αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να αντιδράσει».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, το κορίτσι που πλέον είναι μαθήτρια Λυκείου, ακόμη αναρωτιέται αν μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά. «Πριν από λίγο καιρό η κόρη μου μού είπε: “το σκέφτομαι ακόμα αυτό που έγινε τότε. Θα έπρεπε και εγώ να είχα αντιδράσει, να είχα κάνει κάτι. Το σκέφτομαι τώρα και τρέμουν τα πόδια μου.” Πραγματικά την κοίταξα και έτρεμε ολόκληρη. Έτρεμε τόσα χρόνια μετά. Της εξήγησα πως ένα παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί το ανώμαλο χάδι ενός ενήλικα» είπε ο μάρτυρας χαρακτηρίζοντας «άρρωστο» τον κατηγορούμενο.

Ο μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση σχετικά με τις περιγραφές του παιδιού, ενώ στη συνέχεια ξέσπασε: «Αν είχατε μια κόρη που της είχε συμβεί αυτό, θα θέλατε να μπείτε σε τέτοιες λεπτομέρειες; Δεν ήθελα και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες».

Η κατάθεση της μητέρας

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ολοκλήρωσε την κατάθεση της η μητέρα της ανήλικης, η οποία δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα την επίμαχη περίοδο με δεδομένο το διαζύγιο της και τις εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί λόγω της διεκδίκησης της επιμέλειας των παιδιών.

Ωστόσο, αρκετές από τις ερωτήσεις της υπεράσπισης εξόργισαν την πρόεδρο της έδρας η οποία τις απαγόρευσε, ενώ ο εισαγγελέας σημείωσε πως «γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κατάστασης». «Η κόρη μου όλα αυτά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει δεν έχει αλλάξει τα λόγια της. Μου τα είπε ξεκάθαρα» είπε η μάρτυρας.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου μάλιστα, ζήτησε διακοπή της δίκης προκειμένου να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση η μητέρα με μάρτυρα που έχει κληθεί για να στηρίξει τον κατηγορούμενο, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Η κατάθεση της ψυχολόγου

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η ψυχολόγος που εξέτασε το ανήλικο κορίτσι και δήλωσε βέβαιη ότι το παιδί βίωσε όσα καταγγέλει. «Η σταθερότητα, η συνέπεια, το γεγονός ότι δεν έχει πέσει σε αντιφάσεις οδηγούν στη βεβαιότητα ότι όσα αναφέρθηκαν από το παιδί είναι πραγματικά βιωματικά» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Το παιδί σε αυτή την ηλικία (σ.σ. 5-6 ετών) δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος που παίζει μαζί του καταφεύγει σε τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό που την μπλόκαρε , την αναστάτωσε ήταν όταν της ζήτησε να αγγίξει το πέος του. Αυτό ήταν ίσως από τα τελευταία γεγονότα… Η ενοχή που κινητοποιήθηκε την μπλόκαρε ώστε να αναλάβει δράση και να φύγει. Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι έχουν παιδοφιλικά χαρακτηριστικά».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ