ΗΠΑ Φλόριντα: Μητέρα vegan καταδικάστηκε για λιμοκτονία νηπίου διατρεφόμενου με ωμά φρούτα και λαχανικά


ΗΠΑ Φλόριντα: Η vegan μητέρα Sheila O’Leary τάιζε το παιδί της μόνο ωμά φρούτα, λαχανικά και μητρικό γάλα Μια vegan μητέρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 18 μηνών παιδιού της που πέθανε από την πείνα ακολουθώντας μια αυστηρή δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά. Ένα δικαστήριο της Φλόριντα καταδίκασε τη Sheila O’Leary, 39, την Τετάρτη, για δολοφονία πρώτου βαθμού, επιβαρυντική κακοποίηση παιδιών, επιβαρυντική ανθρωποκτονία, κακοποίηση παιδιών και δύο κατηγορίες παραμέλησης παιδιών στον θάνατο του γιου της, Ezra.

Ο Έζρα ζύγιζε 17 κιλά – επτά κιλά κάτω από το μέσο όρο – όταν πέθανε στον ύπνο του το 2019.

Η Sheila O’Leary αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.

Μετά τον θάνατο του Έζρα, η Σίλα και ο σύζυγός της, Ράιαν, είπαν στις αρχές ότι η οικογένεια ακολούθησε μια αυστηρή βίγκαν διατροφή που περιοριζόταν «μόνο σε ωμά φρούτα και λαχανικά» και «μητρικό γάλα», σύμφωνα με το News Press.

Τη στιγμή του θανάτου του Έζρα, τα άλλα τρία παιδιά τους – όλα κάτω των 11 ετών – υπέφεραν από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Η O’Leary είπε στους ντετέκτιβ ότι ο γιος της δεν έτρωγε για μια εβδομάδα και ότι «είχε πρόβλημα να κοιμηθεί το βράδυ πριν από τον θάνατό του».

Κατά τη διάρκεια της δίκης της κομητείας Lee την Τετάρτη, η εισαγγελέας Francine Donnorummo, επικεφαλής της μονάδας ειδικών θυμάτων στο γραφείο του κρατικού εισαγγελέα, χρησιμοποίησε τις αναζητήσεις Google της O’Leary τη στιγμή που η υγεία του Ezra επιδεινώθηκε ως αποδεικτικά στοιχεία εναντίον της.

Ο Ράιαν αντιμετωπίζει δίκη αργότερα φέτος.

Η Donnorummo τόνισε ότι η κατάσταση του Ezra ήταν χρόνια καθώς η O’Leary απέτυχε να παράσχει στο παιδί της φαγητό και υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με το News Press.

«Αυτή ήταν μια μελετημένη, προγραμματισμένη πορεία δράσης», είπε η Donnorummo.

«Η άγνοια δεν είναι άμυνα σε αυτή την περίπτωση».

Στη συνέχεια, ο συνήγορος υπεράσπισης Lee Hollander μίλησε στους ενόρκους, δείχνοντας φωτογραφίες της Sheila και του Ezra. «Μοιάζει με μια μαμά που θέλει να σκοτώσει το παιδί της;» ρώτησε ο Hollander.

«Το ότι συνέβη δεν σημαίνει ότι διέπραξε έγκλημα». Το 18 μηνών επιτρεπόταν να τρώει μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά.

Στα τελικά επιχειρήματα, η συνεισαγγελέας Σάρα Μίλερ, βοηθός δικηγόρου, απευθύνθηκε στους ενόρκους και ανέφερε ότι το έγκλημα δεν ήταν ότι ο Έζρα πέθανε στον ύπνο του, αλλά ότι η Ο’ Λίρι αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια για το παιδί της.

«Επέλεξε να αγνοήσει τα βάσανα του Έζρα», είπε η Μίλερ.

Η Sheila O’Leary αντιμετωπίζει καταδίκη αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Ράιαν Ο’ Λίρι, 33 ετών, κατηγορήθηκε με τις ίδιες κατηγορίες και αναμένεται να δικαστεί αργότερα φέτος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ