Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Σήμερα για τα ειδικά μαθήματα στο results.it.minedu.gov.gr


Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Τέλος αγωνίας για τους υποψηφίους που συμμετείχαν στα ειδικά μαθήματα

Τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελληνίων 2022, των δύο μουσικών μαθημάτων και των βαθμών επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ θα ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη (06/07) το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημέρωσε ότι η ανακοίνωση των βαθμολογιών θα γίνει στις 11 το πρωί/

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία που έλαβαν σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το είχαν ήδη αιτηθεί στο gov.gr. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Το επόμενο βήμα που θα γίνει προσεχώς θα είναι η ανακοίνωση για τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Πανελλήνιες 2022: Πότε ανακοινώνται οι βάσεις

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, πριν τις 15 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της Ελλάδας. Η υπουργός μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή της ΕΡΤ εξηγώντας ότι από την στιγμή που κατάφεραν να ανακοινώσουν πιο νωρίς τις βαθμολογίες, το ίδιο θα κάνουν και με τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

«Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και μάλιστα πιο νωρίς από το αναμενόμενο. Το ίδιο είναι και στόχος να γίνει με τα αποτελέσματα των βάσεων όπου γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν και πριν τον 15αυγουστο», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Πανελλήνιες 2022: Πότε υποβάλλονται τα μηχανογραφικά

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα ειδικά μαθήματα το επόμενο βήμα για τους υποψηφίους θα είναι η υποβολή των μηχανογραφικών τους.

Όπως έχει δηλώσει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλεξάνδρος Κόπτσης, οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους στα μέσα του Ιουλίου (ανάμεσα στις 15-20 του μήνα) ώστε στη συνέχεια να γίνει και η ανακοίνση των βάσεων.

Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια

Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ