Λούνα παρκ Αλμυρού: Έρχονται διώξεις τρία χρόνια μετά από την τραγωδία με την 14χρονη


Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου

Τρία χρόνια έχουν περάσει από την τραγωδία στο λούνα παρκ Αλμυρού όπου η 14χρονη Σεραΐνα, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου, βρισκόταν στο παιχνίδι «χαλί», κατά τη διάρκεια περιστροφών εκτινάχτηκε σε απόσταση περίπου 11 μέτρων, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η προανάκριση της Εισαγγελίας Βόλου ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τρία χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση εισηγείται δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου με ενδεχόμενο δόλο, σε βάρος της 76χρονης σήμερα ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του 30χρονου σήμερα χειριστή από το Μπαγκλαντές και του τεχνικού συμβούλου της επιχείρησης, που είχε την ευθύνη ελέγχου και λειτουργίας των μηχανημάτων.

Όπως αναφέρει το magnisianews.gr η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο Εφετείου.

Η διαδικασία ήταν αργή, αφενός λόγω του ότι έπρεπε το «χαλί να εξεταστεί από πραγματογνώμονες, αφετέρου του ότι η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε έγγραφα και βεβαιώσεις υπουργείων, όπως και μετάφραση των οδηγιών στην Ελληνική γλώσσα, του ιταλικής κατασκευής μηχανήματος, αλλά και λόγω των υπομνημάτων που κατέθετε ο συνήγορος υπεράσπισης της ιδιοκτήτριας.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο μηχάνημα – «χαλί», που παραμένει κατασχεμένο στο χώρο της εμποροπανήγυρης Αλμυρού, πριν από αρκετά χρόνια υπέστη βαριά σωματική βλάβη μια κοπέλα στη Χαλκίδα, που αν και σήμερα ενήλικη, ακόμη ταλαιπωρείται με την υγεία της και η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ωστόσο αν και τότε είχε αναφερθεί ότι δεν λειτουργούσε ο κόφτης ταχύτητας και οι μπάρες ασφαλείας δεν ενδεικνύονταν για πλευρική κίνηση του μηχανήματος, παρά μόνο για περιστροφική, αποδείχτηκε ότι αν και η κατηγορούμενη ήξερε ότι το μηχάνημα είχε προβλήματα και ελλείψεις, δεν έκανε καμία ενέργεια να βελτιώσει τα σημεία που απαιτούνταν για την ασφάλεια των χρηστών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ