Κύπρος: Στο εξωτερικό οι έρευνες για τον θάνατο του 27χρονου καταδρομέα


Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Στο εξωτερικό θα οδηγηθούν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον θάνατο του άτυχου ΣΥΟΠ Παναγιώτη Γιαννιού -Συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από μέλη της Εθνικής Φρουράς που βρίσκονταν στην άσκηση την ημέρα που συνέβη το μοιραίο.

Πληροφορίες του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» αναφέρουν ότι οι ανακριτές θα ζητήσουν την άδεια ώστε να τους επιτραπεί να επισκεφθούν ειδικό εργαστήριο στο εξωτερικό (πιθανόν στη Βρετανία ή τη Γαλλία) με σκοπό την ανάκτηση των δεδομένων της πτήσης του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο 27χρονος καταδρομέας την ημέρα που συνέβη η τραγωδία. Όπως διαπιστώνεται, δεν υπάρχει στην Κύπρο κέντρο που να εξειδικεύεται στο θέμα αυτό και επειδή θεωρείται ως κομβικό σημείο στην έρευνα, οι ανακριτές θα αποταθούν σε κέντρο που ειδικεύεται στο θέμα αυτό, ώστε να καταστεί εφικτή η ανάκτηση των τεχνικών χαρακτηριστικών της πτήσης.

Στα χέρια του ειδικού κλιμακίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του 27χρονου, υπάρχουν αναφορές που αφορούν το ύψος και την ταχύτητα του ελικοπτέρου την ώρα που αυτός έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πληγούν ζωτικά του όργανα, λόγω της βίαιης ρίψης.

Όμως, για να ταυτιστούν οι αναφορές αυτές θα πρέπει και τεχνικά να εξακριβωθούν με τα στοιχεία, από το «μαύρο» κουτί του ελικοπτέρου. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που δεν έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής καταθέσεις από τον υπεύθυνο της καμπίνας και τον υπεύθυνο ρίψης.

Η έρευνα συνεχίζεται με τη λήψη καταθέσεων από άτομα που βρίσκονταν το μοιραίο πρωινό στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, είτε στο έδαφος είτε στη θάλασσα, ενώ θα καλύψει και όσους έδωσαν τις σχετικές οδηγίες για τέλεση της άσκησης, ώστε να φανεί βάσει ποιων πρωτοκόλλων διεξήχθη. Παράλληλα, θα εξεταστούν τα δύο βίντεο που παραλήφθηκαν από τη σκηνή και κατέγραψαν το επεισόδιο. Το ένα βίντεο λήφθηκε μέσα από το ελικόπτερο και το άλλο από πρόσωπο που βρισκόταν στο έδαφος και έκανε λήψεις προς το ελικόπτερο.

Η έρευνα λόγω και των διαδικασιών που θα διενεργηθούν στο εξωτερικό, αλλά και στα βίντεο που παραλήφθηκαν σε σχέση με το τραγικό συμβάν, θα καθυστερήσει να ολοκληρωθεί, ωστόσο γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε να καλυφθούν όλες οι πτυχές και στο τέλος να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν ή όχι ευθύνες. Όπως έγραψε ο «Φιλελεύθερος», την ώρα που «έφυγε» προς τη θάλασσα ο καταδρομέας, το ελικόπτερο πετούσε σε τέτοιο ύψος και είχε τέτοια ταχύτητα, που δεν επέτρεπαν ρίψεις στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι ανάλογη έρευνα διενεργεί και η Εθνική Φρουρά με εντολές του υπουργού Άμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε όπως προχωρήσει στη δωρεά οργάνων (καρδιά, νεφροί, πνεύμονας και ήπαρ) χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας που περιμένουν υπομονετικά για την εξεύρεση μοσχεύματος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ