Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Το «παράθυρο» για αίτηση μετά τη λήξη της προθεσμίας


Έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν αίτηση στο allazosyskevi.gov.gr για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» το οποίο προβλέπει επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών για καταψύκτες, ψυγεία και κλιματιστικά 

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Το «παραθυράκι» για αίτηση μετά τη λήξη

Σημειώνεται ότι μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων».

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Συμμετοχή προμηθευτών και τεχνικών κλιματισμού

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε η είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα Προμηθευτών και Τεχνικών Εγκατάστασης Συσκευών Κλιματισμού.

Οι Προμηθευτές (Έμποροι λιανικής – καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών, Κατασκευαστές, Αντιπρόσωποι και Διανομείς) καθώς και οι Τεχνικοί εγκατάστασης συσκευών κλιματισμού, μπορούν να μπαίνουν στην σχετική πύλη και αφού κάνουν εγγραφή, να προβούν κατά περίπτωση σε διαδικασίες:

  • Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής Προμηθευτών και Τεχνικών εγκατάστασης κλιματισμού στο Πρόγραμμα,
  • Δήλωσης εμπορικών μοντέλων ηλεκτρικών συσκευών για συμπερίληψή τους στο κεντρικό μητρώο εγκεκριμένου εξοπλισμού του Προγράμματος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ