Θαλασσινό αλάτι: Σπιτική συνταγή απολέπισης για μεταξένιες φτέρνες [vid]


Μια φυσική και πανεύκολη λύση για τις σκασμένες και ταλαιπωρημένες φτέρνες είναι να φτιάξετε το δικό σας DIY scrub με θαλασσινό αλάτι στο σπίτι. Το απολεπιστικό με αλάτι λειτουργεί αποτελεσματικά με δύο τρόπους. Αφενός το θαλασσινό αλάτι παρέχει απολέπιση, μέσω των μικρών του κρυστάλλων, και αφαιρεί τα στρώματα του ξηρού δέρματος που έχουν συσσωρευτεί και προκαλούν σκληροδερμία. Αφετέρου, το λάδι που θα βρείτε στην συνταγή παρέχει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και κλειδώνει την υγρασία, ώστε να προλάβει μελλοντικές φθορές.

Που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το scrub με θαλασσινό αλάτι

Τα scrub με θαλασσινό αλάτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού στο σώμα εκτός από το πρόσωπο και άλλες πολύ ευαίσθητες περιοχές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια συνταγή απολέπισης με βάση τη ζάχαρη, καθώς η τελευταία τείνει να διαλύεται πιο γρήγορα και είναι λιγότερο σκληρή για την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Πώς θα φτιάξετε το δικό σας Scrub με θαλασσινό αλάτι στο σπίτι

1. Υλικά που θα χρειαστείτε για το DIY Scrub

Τα περισσότερα από τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παρασκευή του θρεπτικού scrub ποδιών με βάση το θαλασσινό αλάτι, κατά πάσα πιθανότητα, τα έχετε ήδη στο σπίτι. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα συστατικά του DIY scrub για απαλές και μεταξένιες φτέρνες.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλάτι Νεκράς Θάλασσας
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • αιθέρια έλαια, προαιρετικά
  • Έλαιο βιταμίνης Ε, προαιρετικό


2. Οδηγίες παρασκευής

Για να φτιάξετε το scrub με θαλασσινό αλάτι για τα πόδια, η διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε είναι εξαιρετικά απλή.

  • Βήμα 1ο: Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το σπιτικό scrub ποδιών και ρίξτε τα σε ένα γυάλινο βάζο.
  • Βήμα 2ο: Προσθέστε προαιρετικά αιθέρια έλαια ή/και έλαιο βιταμίνης Ε εάν έχετε σοβαρή ξηρότητα.

Aκολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ