Δίκη ψευτογιατρού: Απολογήθηκε και ο πρώην υπουργός της ΝΔ – Τι υποστήριξε


Αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τον «ψευτογιατρό» εμφανίστηκε στην απολογία του ο πρώην υπουργός Κ. Μαρκόπουλος, που κλήθηκε να παρουσιάσει τη δίκη του εκδοχή για την περίπτωση ασθενή ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στην οποία συμμετείχε

Κατά τη διάρκεια της επέμβαση, αφαιρέθηκε το πλευρό του ασθενούς και του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό», με αποτέλεσμα μετά την επέμβαση ο ασθενής να αποκτήσει ποσοστό αναπηρίας 85%.

«Απολύτως επιτυχημένο» χαρακτήρισε το συγκεκριμένο χειρουργείο ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής, συμπληρώνοντας πως αισθάνεται άβολα, που πρέπει να απολογηθεί για αυτό. «Συμφώνησα να χειρουργηθεί ο ασθενής, ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του εκεί. Την παραμονή τον είχα ενημερώσει παρουσία της συζύγου του. Ήταν μία άκρως επιτυχημένη επέμβαση. Σε λιγότερο από δέκα μέρες ήταν σπίτι του. Αφαιρέθηκε μέρος δεξιάς πλευράς. Η αφαίρεση πλευράς δεν αποτελεί ακρωτηριαστική επέμβαση. Από Β Παγκόσμιο και μετά ενδείκνυται και εφαρμόζεται για ευστάθεια και αναπνευστική δεινότητα ασθενούς» σημείωσε ο κατηγορούμενος. Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο «ψευτογιατρός» ήταν παρών στο χειρουργείο και επανέλαβε, όπως και ανακριτικά, ότι δεν τον γνωρίζει καν. «Δεν τον γνωρίζω καν.

Ούτε εντός, ούτε εκτός χειρουργείου τον έχω δει ποτέ. Σε τέτοια νευροχειρουργική επέμβαση, δε θα έμπαινε ποτέ μέσα. Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου. Καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του, δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Όπως εξήγησε στους δικαστές, «31 χρόνια θωρακοχειρουργός, με ακηλίδωτη καριέρα, δυστυχώς για μένα έχω δει τη φωτογραφία μου και το όνομα μου να παίζει σε εφημερίδες. Πολύ βαρύ για μένα. Έχω δεχτεί δεκάδες κλήσεις ασθενών μου που με ρωτούσαν τι και πως, ήθελαν να καταθέσουν για εμένα». Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του «ψευτογιατρού» συνεχίζονται στις επόμενες συνεδριάσεις ενώ η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας αναμένεται-εκτός απροόπτου- τον προσεχή Σεπτέμβριο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ