Μπόρις Τζόνσον: «Η πτώση του κλόουν» – Το εξώφυλλο του «The Economist» για την παραίτησή του


Το «The Economist» παρουσιάζει ένα σκληρό εξώφυλλο μετά την παραίτηση του Μπορις Τζόνσον – « Η πτώση του κλόουν»

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με διάγγελμα έξω από την κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον περίμεναν τις τελευταίες ώρες οι Βρετανοί πολίτες για να ενημερωθούν τι θα συμβεί μετά την απόφασή του να παραιτηθεί.

Ο Βρετανός πολιτικός τοποθετήθηκε έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, με τα media να μεταδίδουν ζωντανά την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών και κατ’ επέκταση από το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση για την παραίτηση του Τζόνσον ήλθε έπειτα από την αποχώρηση σχεδόν 60 μελών της βρετανικής κυβέρνησης από την Τρίτη, μεταξύ των οποίων 5 υπουργοί, σε μια έξοδο που έγινε με πρωτοφανή ταχύτητα στην πολιτική ιστορία της Βρετανίας.

«Η πτώση του κλόουν»

Λίγο μετά το διάγγελμα το «The Economist» κυκλοφορεί ένα σκληρό εξώφυλλο με τίτλο «Η πτώση του κλόουν, η Βρετανία μετά τον Μπόρις», με το οποίο κοροϊδεύει τον Τζόνσον.

Στο εξώφυλλο φαίνεται ο πρώην πρωθυπουργός να πέφτει από ένα κρεμασμένο σκοινί κρατώντας τις σημαίες της Αγγλίας.

Στο άρθρο που δημοσίευσε φαίνεται το έντονο μένος απέναντι στην κυβέρνηση των Συντηρητικών:

«Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον κατέρρευσε επιτέλους. Για μήνες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεφεύγει από το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο. Τώρα απορρίφθηκε αμετάκλητα από τους δικούς του βουλευτές, έχει αποδειχθεί ότι η πρωθυπουργία του τελείωσε. Ζήτησε να μείνει μέχρι το φθινόπωρο αλλά πρέπει να φύγει αμέσως»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ