Ουάσινγκτον: Κυκλοφόρησε ότι ο Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου


Σύμφωνα με τον Έντι Ζεμενίδη του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε στην Ουάσιγκτον ότι ο Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα στην ΕΡΤ τόσο για τις εξελίξεις στην ΗΠΑ και τις θέσεις του Μπαίντεν για την είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όσο και για τις συνεχείς προκλήσεις του Ερντογάν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο κ. Ζεμενίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο σημείωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στη χώρα του με τον πληθωρισμό και με την ενισχυμένη αντιπολίτευση. Δε βλέπει στον ορίζονται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία όμως εκφράζει την ανησυχία του για τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα και από εκεί σε άλλες συνέπειες.

Ο εκτελεστικός διευθυντή επισημαίνει: «Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι παραβιάσεις και εδώ πρέπει να παίξει ρόλο η Αμερική. Εδώ άλλοι Ελληνοαμερικανοί λένε ότι αν γίνει θερμό επεισόδιο, τότε θα μπει μέσα η Αμερική. Όχι, η δουλειά της Αμερικής τώρα είναι να παίξει τον ηγετικό ρόλο που έχει στο ΝΑΤΟ και να το κάνει απίθανο το θερμό επεισόδιο. Και εδώ φταίει μόνο η Τουρκία. Η Ελλάδα δεν πηγαίνει πάνω από το έδαφος της Τουρκίας, η Τουρκία πηγαίνει πάνω από το ελληνικό και πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο Πρόεδρος και να πει «αυτά σταματάνε», αν θέλετε να συνεχίσουν οι σχέσεις, αυτά σταματάνε»

Η απειλή για τα Κατεχόμενα

Ο κ. Ζεμενίδης υπογράμμισε ότι το Κογκρέσο έχει στείλει μήνυμα στην Άγκυρα σε περίπτωση προβοκάτσιων σε Αιγαίο και Κύπρο ενώ έκανε αναφορά σε φήμες που κυκλοφόρησαν στην Ουάσινγκτον.

«Εχθές κυκλοφόρησε στην Ουάσινγκτον ότι ο κ. Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου», επισήμανε λέγοντας ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι η προσάρτηση των Κατεχόμενων. Επιπλέον έκανε γνωστό ότι οι Αμερικάνοι μπορεί να στείλουν σχετικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Έντι Ζεμενίδης επίσης δημοσιοποίησε ότι μετά από πολλά χρόνια η Αμερική ασχολείται αρκετά με τις διμερείς σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι τους επόμενους μήνες Αμερικάνος πρέσβης θα τοποθετηθεί στην κυβέρνηση της Κύπρου από τον Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο εάν υπάρξει θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα ή Κύπρο, υπάρχουν Αμερικανοί, οι οποίοι μπορούν να παρέμβουν και να επηρεάσουν την Τουρκία. Αυτοί είναι οι Τζέικ Σάλιβαν, ο Πρόεδρος Μπάιντεν, ο Υπ. Εξ. κ. Μπλίνκεν και ο Υπ. Άμυνας κ. Όστιν

Στο τέλος ο Έντι Ζεμενίδης τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσουν οι παραβιάσεις σήμερα, πριν γίνει ένα θερμό επεισόδιο»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ