Οι 6μηνιαίες τάσεις της Mrb σε θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη


Κατά πόσο οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται τους Θεσμούς;

Σύμφωνα με τις 6μηνιαίες τάσεις της Mrb σε θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται κατά σειρά τους παρακάτω θεσμούς:

  • Την Οικογένεια 76,5%
  • Τις Ένοπλες Δυνάμεις 64,3%
  • Τα Πανεπιστήμια- Σχολεία 59,3 %
  • Τον Έλληνα Πολίτη 49%
  • Την Αστυνομία 46,2%

Η Ελληνική Αστυνομία είναι σε κατάταξη πάνω από την Βουλή, τη Δικαιοσύνη, Πολιτικά κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.α.

Σε ότι αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας σύμφωνα με τους πολίτες το ζήτημα της εγκληματικότητας βρίσκεται χαμηλά και εμφανίζει μείωση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση

Συγκεκριμένα: Τον Ιούνιο του 2022 η εγκληματικότητα εμφανίζεται με 10,3% παρουσιάζοντας σημαντική μείωση από τον Δεκέμβριο του 2021 που ήταν 12,2% και τον Ιούνιο του 2021 ήταν 17,1%. Ως σημαντικότερα προβλήματα οι πολίτες αξιολογούν: Την ακρίβεια με 54,3% και την υγεία με 40,5% και η ανεργία με 34,9%.

Ψηλά στις θετικές γνώμες των πολιτών βρίσκεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 29,8% και βρίσκεται πολύ κοντά από την δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 30%. Πρώτος είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 37,9%.

Συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2021 η κατάταξη σύμφωνα με την μέτρηση της MRB ήταν Νίκος Δένδιας 44,1% , Κυριάκος Πιερρακάκης 35%, Βασίλης Κικίλιας με 34,5% και ισοψηφώντας στην τέταρτη θέση ήταν ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Χρήστος Σταϊκούρας με 26,7%


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ