Νανοφυσαλίδες για πότισμα και πλύσιμο;


Το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε επίσημα τα πορίσματα της 25ετούς έρευνας γύρω από τις νανοφυσαλίδες, οι οποίες έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών.

Οι νανοφυσαλίδες (nanobubbles), έχουν διάμετρο μικρότερη από 1 χιλιοστό του χιλιοστού (<1μm) και παράγονται από την θραύση δύο αντίθετων ροών νερού. Είναι δυνατόν να περιέχουν αέρα ή οξυγόνο, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Αντιπρύτανης κ. Θανάσης Μητρόπουλος.

Τα οφέλη της χρήσης των νανοφυσαλίδων

Σε αποκλειστική του δήλωση στην Εφημερίδα Καβάλα μεταξύ άλλων τόνισε «υπάρχουν κάποιοι μηχανισμοί τους οποίους δεν είναι πλήρως γνωστοί το πώς διατηρούνται αυτές οι φυσαλίδες αλλά έχουν πάρα πολύ ευεργετικά αποτελέσματα, για παράδειγμα στον αγροτικό τομέα. Δηλαδή, αν ποτίζει κανείς τα φυτά του με νανοφυσαλίδες το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο γρήγορο απ’ ό,τι με το κανονικό νερό. Το ίδιο συμβαίνει και όταν το χρησιμοποιεί κανείς και επάνω στο σώμα του. Έχει μία αίσθηση ότι καθαρίζει καλύτερα το δέρμα και δίνει μία πιο απαλή αίσθηση. Αυτή ήταν μία ανακάλυψη η οποία είναι προϊόν επιστήμης τουλάχιστον 25 χρόνων. Τις βλέπαμε τις νανοφυσαλίδες αλλά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είναι, διότι πριν 10 χρόνια αν έλεγε κανείς ότι τις βρήκε θα τον έκλειναν στο τρελοκομείο. Ήταν αδιανόητο. Τελικά η επιστήμη προχωράει.»

Πρόκειται για μια εργασία 25 ετών που τελεσφόρησε. Το έργο αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ