DIY: Δημιουργήστε τη δική σας κρέμα χεριών


Η σπιτική ενυδατική κρέμα χεριών είναι πιο αποτελεσματική όταν τα συστατικά είναι φυσικά, φιλικά προς το περιβάλλον και προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Η παρασκευή κρέμας χεριών είναι εύκολη και με μια ενημερωμένη επιλογή ποιοτικών συστατικών θα έχει ως αποτέλεσμα μια κρέμα που δεν είναι λιπαρή και λειτουργεί γρήγορα στο δέρμα σας μέσω της εύκολης απορρόφησης. Εδώ είναι μερικά από τα συστατικά που χρειάζεστε.

Πώς να φτιάξετε τη σπιτική σας ενυδατική κρέμα χεριών

Για μια ωραία θεραπευτική κρέμα χεριών για τα ξηρά χέρια σας, ορίστε τι χρειάζεστε:

  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο καριτέ
  • 1/8 φλιτζάνι λάδι γλυκού αμυγδάλου ή λάδι καρύδας ή έξτρα παρθένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας
  • 10-15 σταγόνες αιθέριων ελαίων (μπορείτε να έχετε δύο από τα αγαπημένα σας)

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1: Βάλτε το βούτυρο καριτέ, το κερί μέλισσας και το λάδι καρύδας ή γλυκού αμυγδάλου όλα σε ένα διπλό λέβητα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μεζούρα και να τα βάλετε όλα σε μια κατσαρόλα με νερό σε χαμηλή φωτιά. Βεβαιωθείτε ότι δεν βράζει για να μην καταστρέψετε κανένα από τα συστατικά. Μπορείτε να κάνετε ένα λουτρό νερού με μια κατσαρόλα γεμάτη στο 1/3 της χωρητικότητας με νερό και σιγοβρασμένη απαλά. Βάλτε μέσα το μπολ που περιέχει το μείγμα και αφήστε τα όλα να λιώσουν.

Βήμα 2: Αφαιρέστε το από την πηγή θερμότητας και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3: Μόλις μειωθεί η θερμοκρασία, μπορείτε στη συνέχεια να προσθέσετε τα αιθέρια έλαιά σας και να τα ανακατέψετε απαλά. Συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να σκληραίνει. Μεταφέρετε σε ένα γυάλινο δοχείο ή ένα ρηχό βάζο και αφήστε το για μερικές ώρες να κρυώσει και να πήξει σε κρέμα.

Βήμα 4: Μπορείτε να προσθέσετε μερικά από τα αγαπημένα σας αρώματα στο μείγμα για μια ωραία μυρωδιά. Εξαιρετικές επιλογές είναι το μύρο, η λεβάντα, το κέδρο και το έλαιο jojoba που έχουν όλα διαφορετικά οφέλη για το δέρμα σας. Λάβετε επίσης υπόψη σας τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχετε όταν επιλέγετε λάδια για την ενυδατική κρέμα χεριών σας.

Ορίστε! Μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο στα χέρια σας και να τρίψετε και στα δύο χέρια με συνεχείς κυκλικές κινήσεις για να πάρετε την κρέμα σε όλες τις γωνίες των χεριών και των αρθρώσεων σας. Τρίψτε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως η κρέμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ