Βρετανία: Η προσβλητική χειρονομία της υπουργού Παιδείας με το μεσαίο δάχτυλο


Βρετανία: Η μέλλουσα υπουργός Παιδείας Άντρεα Τζένκινς «χαιρέτησε» τους διαδηλωτές… με το μεσαίο δάχτυλο και προκάλεσε ακόμα περισσότερο την οργή τους

Η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τη νέα υπουργό, Άντρεα Τζένκινς, η οποία προκάλεσε τον θυμό των διαδηλωτών με αγενή χειρονομία. Η βουλευτής έδειξε με το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της τους διαδηλωτές την ώρα που έμπαινες στην Ντάουνινγκ Στριτ την περασμένη Πέμπτη 7 Ιουλίου. Η Τζένκινς θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εκτός από τη χειρονομία η υπουργός φώναξε στον κόσμο «Περιμένετε και θα δείτε» και στη συνέχεια τους είπε «Όποιος γελάει τελευταίος, γελάει καλυτέρα».

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε η ίδια προχώρησε σε ανακοίνωση σήμερα 9 Ιουλίου, στην οποία απολογείται και εξηγεί ότι είχε φτάσει στα όρια της καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή της και ότι προσπαθούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Σημεία από την απολογία της

«Δέχθηκα τεράστια λεκτική βία από μερικούς από τους ανθρώπους που ήταν εκεί όλα αυτά τα χρόνια, και δέχθηκα επίσης επτά απειλές θανάτου τα τελευταία τέσσερα χρόνια»

«Απάντησα και υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Γιατί κάποιος πρέπει να ανέχεται τέτοιου είδους μεταχείριση;»

«Θα έπρεπε να είχα δείξει περισσότερη ψυχραιμία, αλλά είμαι μόνο άνθρωπος».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ