Αίτημα να κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκύρος – Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία


Σε εξέλιξη βρίσκεται το έντονο κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, από τις πρώτες απογευματινές ώρες της 8ης Ιουλίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους.

Τα καιρικά φαινόμενα χτυπούν από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ιδιαίτερα τη νήσο Σκύρο, με μεγάλη ένταση και διάρκεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων σε πολλά σημεία του νησιού και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή έχοντας ήδη συνδράμει στον απεγκλωβισμό δεκάδων συμπολιτών μας, στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου και στη συνδρομή σε οποιαδήποτε άλλη ανάγκη μέχρι τώρα έχει προκύψει.

Ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτασης ανάγκης, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες εργασίες και να καταγράψουν τις βλάβες στις δημόσιες υποδομές.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για αυτό και είναι πολύ σημαντική η αυξημένη προσοχή των συμπολιτών μας και η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων μέχρι την οριστική παύση των φαινομένων. Εφόσον καταστεί αναγκαίο, κατά τη διάρκεια της νύχτας η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας θα προβαίνει σε διακοπή της κυκλοφορίας σε σημεία που εγκυμονεί κίνδυνος ατυχήματος.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ