O Elon Musk εγκαταλείπει το Twitter


Όχι, ο μεγαλομέτοχος της Tesla δεν θα σταματήσει τις αναρτήσεις από το πιο αγαπημένο του social media. Απλά, δεν θα το αγοράσει.

Του Γιάννη Σκουφή

Πριν από περίπου τρεις μήνες είχε κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση πως ο Elon Musk θα εξαγόραζε το Twitter. Ωστόσο, τα πράγματα αποδείχτηκαν σαφώς πιο περίπλοκα για τον πρώην ιδιοκτήτη του PayPal. Έτσι πρόσφατα ο Musk ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter και πως εγκαταλείπει μία συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Musk επικαλείται μία σειρά από διάφορες παρατυπίες και παραβιάσεις διατάξεων στη συμφωνία αλλά οι νομικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο θα δυσκολευτεί να αποδειχθεί και στο δικαστήριο. Διότι το deal είναι τόσο μεγάλο που το ίδιο το Twitter θα προχωρήσει σε δικαστική αγωγή εναντίον του Musk.

Μάλιστα, ο Musk άρχισε να επιτίθεται στα κορυφαία στελέχη του διοικητικού συμβουλίου του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας πως έχει βρει αδυναμίες και bugs που δεν περίμενε και διάφορες άλλες δικαιολογίες αυτού του τύπου. Για ποιο λόγο;

Οι φήμες λένε πως για μία ακόμη φορά ο Musk παρασύρθηκε από την ασυγκράτητη προσωπικότητα του που αρέσκεται στο να σοκάρει με αναπάντεχες δηλώσεις. Και πως αμέσως μετά την υπογραφή του προσύμφωνου άρχισε να συνειδητοποιεί πως το άνοιγμα πολλών δισεκατομμυρίων που κάνει αυτή τη φορά είναι τεράστιο και έχει σαν αποτέλεσμα να αδειάσουν το ταμείο του.

Από τη μία ο Musk έχει να σκεφτεί πως πλέον η Tesla θα έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο ανταγωνισμό στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από την άλλη, κάποιοι λένε πως απλά μπλοφάρει ώστε να πέσει η τιμή της συμφωνίας. Άλλωστε, αν καταφέρει να γλυτώσει μερικά δισεκατομμύρια δεν τα λες και λίγα…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ