Νέα Ζηλανδία: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων αφθώδους πυρετού


Η Biosecurity New Zealand ξεκινά μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης καθώς πολλές χώρες υποφέρουν από κρούσματα της νόσου, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα πρόβατα και τα βοοειδή. Απαιτεί από τους ταξιδιώτες να δηλώνουν αγαθά, εξοπλισμό και τρόφιμα που θα μπορούσαν να μεταφέρουν ανεπιθύμητα παράσιτα ή ασθένειες και να αναφέρουν πότε ήρθαν σε επαφή με ζώα. Υπάρχει επίσης μια περίοδος αναμονής μιας εβδομάδας από τη στιγμή που ένα άτομο φτάνει από μια χώρα με τη νόσο μέχρι τη στιγμή που θα πάει σε ένα αγρόκτημα στη Νέα Ζηλανδία. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Βιοασφάλειας της Νέας Ζηλανδίας Stuart Anderson είπε ότι με αφθώδη πυρετό σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μαλαισίας, της Κίνας και πιο πρόσφατα της Ινδονησίας, ήταν μια καλή στιγμή να υπενθυμίσουμε στους ταξιδιώτες τους αυστηρούς κανόνες της Aotearoa.

“Από την επόμενη εβδομάδα, οι επιβάτες που φτάνουν θα παρατηρούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αφθώδη πυρετό στις ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών κατά την πτήση και στις αίθουσες αφίξεων. Θα παρέχουμε επίσης στους ανθρώπους ένα φύλλο ελέγχου με τα πρέπει και τα μη σχετικά με τον αφθώδη πυρετό και θα προωθήσουμε περαιτέρω την ευαισθητοποίηση του αφθώδους πυρετού στα social media. Το συνοριακό μας προσωπικό θα εντείνει επίσης τις έρευνες αποσκευών για επιβάτες που έχουν ταξιδέψει από την Ινδονησία, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης των επιθεωρήσεων των υποδημάτων και της απολύμανσής τους στο αεροδρόμιο εάν απαιτείται”. 

Ο Άντερσον είπε ότι παρόλο που παραμένει χαμηλός ο κίνδυνος εισόδου αφθώδους πυρετού στη Νέα Ζηλανδία, είναι σημαντικό να αξιολογούνται συνεχώς οι ρυθμίσεις βιοασφάλειας. “Έχουμε ένα ισχυρό και πολυεπίπεδο σύστημα που διαθέτει μερικές από τις ισχυρότερες ρυθμίσεις στον κόσμο. Η καμπάνια μας απλώς προσθέτει σε αυτά τα μέτρα, όπως αξιολογήσεις κινδύνου όλων των αφίξεων και φορτίων, έλεγχος 100% όλων των παραδοτέων και χειραποσκευών, ανιχνευτές σκύλων και πολύ ισχυρά υγειονομικά πρότυπα εισαγωγής για προϊόντα που έρχονται στη χώρα”. Ο Anderson είπε ότι η Biosecurity New Zealand είχε μοιραστεί πληροφορίες με τους εταίρους της στον πρωτογενή τομέα για να διασφαλίσει ότι οι αγρότες κατανοούν τη σημασία των ανθρώπων που μεταναστεύουν για να εργαστούν σε τοπικές φάρμες κατανοούν την ανάγκη να φροντίζουν.

“Είναι σημαντικό οι αγρότες να επικοινωνούν με τους νέους υπαλλήλους τους τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνουν για να μας προφυλάξουν από τον αφθώδη πυρετό προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για να έρθουν εδώ”. Ο εκπρόσωπος του Beef and Lamb της Νέας Ζηλανδίας Γουίλιαμ Χάλιντεϊ είπε ότι οποιοσδήποτε ταξιδιώτης στην Αοτεαρόα ήταν σε φάρμα ή που σχεδίαζε να πάει σε φάρμα θα πρέπει να μείνει μακριά για την εβδομαδιαία περίοδο αναμονής. Προέτρεπε επίσης τους αγρότες να αναφέρουν οτιδήποτε ασυνήθιστο. “Παρακαλούμε δείτε τις πρακτικές βιοασφάλειας που εφαρμόζετε στο αγρόκτημα και αν δείτε κάτι ασυνήθιστο, τυχόν ύποπτα συμπτώματα στα ζώα σας, παρακαλούμε να τα αναφέρετε.” Η ασθένεια θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στην οικονομία της Νέας Ζηλανδίας, είπε.

Υπήρχαν απλά πράγματα που πρέπει να κάνουν οι ταξιδιώτες για να προστατευτούν από τον αφθώδη πυρετό, είπε ο Άντερσον:

  • Οι ταξιδιώτες στη Νέα Ζηλανδία πρέπει να δηλώσουν όλα τα αγαθά, τον εξοπλισμό και τα τρόφιμα που θα μπορούσαν να μεταφέρουν ανεπιθύμητα παράσιτα ή ασθένειες στη Νέα Ζηλανδία
  • Οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να δηλώσουν πότε ήρθαν σε επαφή με ζώα
  • Μην φέρνετε ζωικά προϊόντα όπως κρέας
  • Εάν επισκέπτεστε ένα αγρόκτημα στο εξωτερικό, φροντίστε να καθαρίσετε τα παπούτσια σας πριν από την αναχώρηση

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ