Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι θα υποστηρίξει στο υπόμνημά της – Το βασικό «όπλο» που θα χρησιμοποιήσει


Η Ρούλα Πισπιρίγκου συντάσσει το απολογητικό της υπόμνημα για τον θάνατο των παιδιών της

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την υποβολή εκ μέρους της Ρούλας Πισπιρίγκου του υπομνήματος με τις απαντήσεις στα ερωτήματα των αστυνομικών που σχηματίζουν δικογραφία για την υπόθεση του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Η Πισπιρίγκου, η οποία έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, θα συνεχίσει την προσπάθειά της να πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα αναφέρονται στο πόρισμα-φωτιά των ιατροδικαστών που έδειξε ως αιτία θανάτου των δύο παιδιών την ασφυξία.

Αν και η πλευρά της υπεράσπισης ετοιμάζεται να δώσει ένα πλήρες γραπτό υπόμνημα, όπως δήλωσε από την Πάτρα ο δικηγόρος της Οθων Παπαδόπουλος, δεν αποκλείεται η εντολέας του να κληθεί και να δώσει και προφορικές εξηγήσεις στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών. Η βασική υπερασπιστική γραμμή της Πισπιρίγκου θα είναι ότι οι δύο ιατροδικαστές που έκαναν τις νεκροψίες στα παιδιά της, απέδωσαν τον θάνατό τους σε παθολογικά αίτια.

Οπως δήλωσε ο Οθων Παπαδόπουλος, πλέον το «δυνατό χαρτί» της Ρούλας Πισπιρίγκου, είναι οι εκθέσεις της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα για την Ιριδα και της Χριστίνας Τσάκωνα για τη Μαλένα, αλλά και η πρόσφατη δήλωση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα υποστηρίζει ότι η ίδια δεν έκανε το παραμικρό λάθος στην υπόθεση, ότι με τις δικές της ενέργειες προχώρησε η έρευνα και υπογραμμίζει πως τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από το νέο πόρισμα δεν επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία που έκανε η ίδια: «Όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει, αναφορικά με ευρήματα των πραγματογνωμόνων συναδέλφων, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ’ όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές, και εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από την νεκροψία-νεκροτομία και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας και να αποφανθούν σχετικά», επισημαίνει.

«Κακώσεις δεν υπήρχαν καταδεικτικές εγκληματικής ενέργειας, την οποία ευθύς εξαρχής δεν απέκλεισα. Από τον νεκροψιακό έλεγχο της σορού δεν παρατηρήθηκαν κακώσεις, ενώ διαπιστώθηκαν πέριξ των χειλέων ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής, εκζεματοειδούς αντιδράσεως, στοιχεία αποξήρανσης και μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ ετέρων χαρακτηριστικών, το οποίο θα μπορούσε να έχει προκληθεί κατά την προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, η οποία συμπεριλαμβάνει αρχικά την εξασφάλιση και διατήρηση αεραγωγού με κάθε μέσο».

Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεη θα λάβουν τις εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναμένεται να χρειαστούν 1-3 ημέρες για να οδηγηθούν στην επόμενη κίνηση. Σε περίπτωση που κρίνουν ότι πρέπει να της ασκηθεί δίωξη για τους δυο θανάτους των παιδιών της, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε ανακριτή -διαφορετικό από εκείνον στον οποίο χρεώθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας- ο οποίος θα την καλέσει σε απολογία. Η κατηγορούμενη, σε αυτή την περίπτωση, Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί, η οποία δεν θα ξεπερνά τις 5 ημέρες. Μόλις εμφανιστεί και απολογηθεί, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση, δηλαδή το εάν πρέπει αλλά και αν είναι επιτρεπτό νομικά να της επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ