Live η παρουσίαση των πρώτων εικόνων από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb


Η πρώτη εικόνα παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν

Την πρώτη παρτίδα έγχρωμων εικόνων υψηλής ανάλυσης παρουσιάζει σήμερα η NASA, μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφότου παρατάθηκε η κατασκευή του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble.

Ο διάδοχος του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble αναμένεται να δώσει ακόμα περισσότερες απαντήσεις στην επιστήμη, ωστόσο οι δυο βασικοί του στόχοι είναι να απαθανατίσει την πρώτη γενιά άστρων που άναψαν στο Σύμπαν και να αναλύσει τις ατμόσφαιρες εξωπλανητών που μπορεί δυνητικά να φιλοξενούν ζωή.

Η πρώτη εικόνα παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες πριν από την αναλυτική συνέντευξη Τύπου της NASA.

Οι νέες εικόνες απαθανατίζουν τέσσερα ακόμα κοσμικά αντικείμενα, επιλεγμένα από τη NASA ώστε να αναδεικνύουν τις βασικές θεματικές που θα εξερευνήσει το τηλεσκόπιο.

Η λίστα περιλαμβάνει το γαλαξιακό σμήνος SMACS 0723, το Νεφέλωμα της Τρόπιδας, το Νότιο Δακτυλιοειδές Νεφέλωμα, μια ομάδα γαλαξιών γνωστή ως Κουιντέτο του Στέφαν, καθώς και τις πρώτες φασματοσκοπικές παρατηρήσεις της ατμόσφαιρας εξωπλανήτη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ