Kολύμπι: 4 τρόποι να φροντίσετε το δέρμα σας πριν και μετά [vid]


Ενώ και οι επιδράσεις του χλωρίου στο τριχωτό της κεφαλής τραβούν όλη την προσοχή, εξαιτίας της τάσης του να επηρεάζει το χρώμα των βαμμένων μαλλιών, αποδεικνύεται ότι τα χημικά της πισίνας μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, εάν δεν το φροντίζουμε κατάλληλα. Αν έχετε νιώσει φαγούρα μετά το κολύμπι σε πισίνα, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Δείτε πώς οι δερματολόγοι συνιστούν να φροντίζετε το δέρμα σας πριν και μετά το κολύμπι.

  • Προετοιμάστε το δέρμα σας με μια κρέμα φραγμού

«Το χλώριο προστίθεται στις πισίνες για την απολύμανση και την πρόληψη της εμφάνισης και εξάπλωσης βακτηριακών, ιογενών και πρωτόζωων ασθενειών», εξηγεί η Δρ Estee Williams, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. «Λόγω της καυστικής φύσης του, το χλώριο είναι αιτία δερματίτιδας εξ επαφής, δηλαδή κόκκινου, ξηρού, κνησμώδους δέρματος». Για να αποφύγετε αυτή την άβολη φαγούρα και ερυθρότητα, η Williams συνιστά να προετοιμάσετε το δέρμα σας με μια κρέμα φραγμού πριν μπείτε στην πισίνα. Αναζητήστε προϊόντα με γλυκερίνη, έλαια ή βαζελίνη στα συστατικά.

  • Κάντε ντους και ενυδατωθείτε αμέσως μετά το κολύμπι

Γνωρίζετε ήδη ότι συνήθως πρέπει να ξεπλυθείτε πριν μπείτε στην πισίνα. Αλλά αν περιμένετε να φτάσετε σπίτι για να κάνετε ντους μετά τη βουτιά, κάνετε κακό στο δέρμα σας. “Ξεπλύνετε το σώμα σας αμέσως μετά!” προειδοποιεί η Δρ. Kristina Goldenberg, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. «Μην αφήνετε το χλώριο να κάτσει στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα», προειδοποιεί. Το ζεστό προς το δροσερό, καθαρό νερό είναι καλύτερο για να αποφευχθεί η επιπλέον ξηρότητα.

  • Να είστε συνεπείς με την ενυδάτωση

Εάν το δέρμα σας εξακολουθεί να είναι ξηρό/ξεφλουδισμένο, αφού επιστρέψετε στο σπίτι από την πισίνα, επιλέξτε μια πιο παχύρρευστη ενυδατική κρέμα ή αλοιφή. «Θυμηθείτε, οι λοσιόν δεν είναι τόσο ενυδατικές όσο οι κρέμες και οι κρέμες δεν είναι τόσο ενυδατικές όσο οι αλοιφές», λέει η Goldenberg. “Αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς.” Η Williams συνιστά να «Απλώσετε ένα παχύρρευστο μαλακτικό (αλοιφή) στο δέρμα – από το λαιμό και κάτω – πριν πάτε για ύπνο».

  • Μην ξεχνάτε το πρόσωπό σας

Ωστόσο, το χλωριούχο νερό μπορεί να ερεθίσει το πρόσωπό σας και όσο και το υπόλοιπο σώμα σας, σημειώνει η Goldenberg. «Η ενυδάτωση πριν και μετά το κολύμπι είναι το κλειδί», λέει. «Και θυμηθείτε να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας αμέσως μετά την πισίνα!».

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ