Πλοίο «Οlympus»: Η γραμμή Κάσου – Καρπαθού εκτελείται προσωρινά με άλλα πλοία


Λόγω παρατηρήσεων-ελλείψεων σε διάφορους τομείς ασφάλειας αλλά και ελαφράς πρόσκρουσης με άλλο πλοίο κατά τον δοκιμαστικό του πλου, απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Οlympus» που επρόκειτο να καλύψει από τη Δευτέρα (11/7) την άγονη γραμμή της Κασοκαρπαθίας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Πλοίων αναμένεται να επαναλάβει την επιθεώρηση στο πλοίο εντός της εβδομάδας και αν έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των παρατηρήσεων θα λάβει το απαραίτητο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας έχει προβεί σε όλες οι απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την αποκατάσταση της ομαλής εκτέλεσης των δρομολογίων και τη μετακίνηση επιβατών και οχημάτων κυρίως στα νησιά της Καρπάθου και της Κάσου.

Ήδη οι επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος των φορτηγών οχημάτων που θα μετακινείτο τη Δευτέρα προς Κάσο και Κάρπαθο επιβιβάσθηκαν την Τρίτη στο πλοίο Blue Star Patmos με προορισμό τα δυο νησιά. Παράλληλα, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες του ν.4948/2022 για την κάλυψη επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών, ενώ υπάρχουν και διαρκείς επικοινωνίες με ακτοπλοϊκές εταιρείες για την κανονική εκτέλεση, με κάθε τρόπο, του δρομολογίου της Παρασκευής 15/7.

Η γραμμή της Κασοκαρπαθίας είναι: Πειραιάς – Μήλος, Σαντορίνη, Ανάφη, Ηρακλειά, Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ