Στη Ρωσία ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας της Μιανμάρ


Ο επικεφαλής του στρατιωτικού καθεστώτος της Μιανμάρ άρχισε την Τρίτη επίσκεψη που δεν είχε προαναγγελθεί στη Ρωσία.

Ο Μιν Αούνγκ Χλάινγκ αναμένεται να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους των τομέων της πυρηνικής ενέργειας και της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, μετέδωσε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Χλάινγκ παρέστη την Τρίτη στα εγκαίνια παγόδας σε βιρμανικό πολιτιστικό κέντρο στην περιφέρεια Καλούγκα, 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας, ανέφερε το RIA Novosti.

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φαμίν παραβρέθηκε στην τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας της Μιανμάρ αναμενόταν κατόπιν να μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα για συναντήσεις με τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, και με αντιπροσώπους της ρωσικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Rosatom, πρόσθεσε το RIA Novosti, χωρίς να διευκρινίσει τις ημερομηνίες αυτών των συναντήσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν προβλέπεται ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Μιν Αούνγκ Χλάινγκ.

Στη Μιανμάρ έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα την 1η Φεβρουαρίου 2021, κατόπιν ξέσπασαν φονικές μάχες ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και οργανώσεις μειονοτικών ανταρτών και παραστρατιωτικών των «Δυνάμεων Υπεράσπισης του Λαού». Η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει.

Η επίσκεψη του ηγέτη του στη Μόσχα καταγράφηκε δύο ημέρες μετά την υπόσχεση των ΗΠΑ ότι θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στο στρατιωτικό καθεστώς.

Η Ρωσία, η οποία χαρακτηρίζεται απομονωμένη σε διεθνές επίπεδο εξαιτίας της εισβολής του στρατού της στην Ουκρανία, έχει αυξήσει την υποστήριξή της στη στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ, στην οποία πουλάει κυρίως όπλα.

Το Μάρτιο, Ρώσοι στρατιωτικοί πήραν μέρος σε στρατιωτική παρέλαση προς τιμή των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ