Σε νευρική κρίση ο Ερντογάν με τους χάρτες: Νέα γαλάζια πατρίδα από το τουρκικό λιμενικό


Οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει και επιδίδονται σε έναν άνευ προηγουμένου απίστευτο χαρτο-πόλεμο με τον οποίο κόβουν στα δύο το Αιγαίο

Μετά τον απίστευτο χάρτη που παρουσίασε ο «Γκρίζος Λύκος», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να φοβήθηκε να πάρει θέση επισήμως αν εγκρίνει ή όχι τον συγκεκριμένο χάρτη, όμως αμέσως μετά το τουρκικό λιμενικό παρουσίασε νέο χάρτη παρόμοιο με του Μπαχτσελί που πάλι χωρίζει στα δύο το Αιγαίο.

Ο χάρτης που «κόβει» το Αιγαίο στη μέση βρίσκεται αναρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Λιμενικού, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Αθήνας σύμφωνα με τις οποίες, η προκλητική κίνηση Μπαχτσελί ήταν κάτι προσχεδιασμένο και δεν ήταν μια τυχαία πρωτοβουλία των Γκρίζων Λύκων.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν δεν απάντησε ποτέ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και φρόντισε ώστε ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας να μην δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα. Στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής Ακτοφυλακής παρατίθεται ανάλογος χάρτης, που θεωρεί πως όλη η περιοχή ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, δηλαδή το μισό Αιγαίο, υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία αναφορικά με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι η εν λόγω περιοχή αποτελεί «χωρικά ύδατα, αποκλειστική οικονομική ζώνη, θαλάσσιες περιοχές που υπόκεινται στην τουρκική κυριαρχία και έλεγχο, σύμφωνα με τους εθνικούς και διεθνείς νόμους, διεθνή ύδατα στο πλαίσιο αποστολών για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων και Τουρκική Περιφέρεια Έρευνας και Διάσωσης που έχει δηλωθεί στον ΙΜΟ στο πλαίσιο διεθνών συμβάσεων».

Όπως μάλιστα αναφέρει, έχει δηλώσει στον IMO αυτές τις περιοχές Έρευνας και Διάσωσης της Τουρκίας, στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων. Ο IMO (Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας) είναι πολυεθνικός, διακυβερνητικός οργανισμός του ΟΗΕ, ο οποίος επιβλέπει τη σωστή και ασφαλή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών του στον τομέα της ναυσιπλοΐας.

Στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Ακτοφυλακής, την οποία «κοσμεί» ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας» που κόβει στα δύο το Αιγαίο, αναφέρεται ότι στη «Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής έχει ανατεθεί και εξουσιοδοτηθεί να διατηρεί, να προστατεύει και να παρακολουθεί τη θαλάσσια ασφάλεια και τη δημόσια τάξη, καθώς και να αποτρέπει τη διάπραξη αδικημάτων στις ακτές της Δημοκρατίας της Τουρκίας

Επιπλέον στους παραπάνω χάρτες και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αναγράφεται πέραν της περιοχής αρμοδιότητας για επιχειρήσεις SAR ότι η περιοχή συμπίπτει και με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα που συνιστούν σαφέστατα επιθετικές ενέργειες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ