Φιλίποφ: «Ας προβληματιστούν όσοι σήμερα σιωπούν»


Πώς απαντά ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ στα όσα απαράδεκτα έγιναν στο κλειστό του Ρέντη
Μία μέρα μετά το επεισοδιακό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ «Nίκος Σαμαράς» και την επίθεση που έκαναν οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» σε βάρος του Ντίμα Φιλίποφ, ο διεθνής πασαδόρος του δικεφάλου μιλώντας στο ethnos.gr δίνει την δική του απάντηση στα όσα έγιναν στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.

Σε όλο τον αγώνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον έβριζαν χυδαία, ενώ πριν παιχτεί ο πρώτος πόντος ο αγώνας διακόπηκε επειδή του πέταξαν ουκρανικά ρούβλια και χρειάστηκε να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος. Δύο μεγάλα υβριστικά πανό ήταν αναρτημένα στην κερκίδα του «Μελίνα Μερκούρη» ενώ μόλις τελείωσε ο αγώνας ο Φιλίποφ προπηλακίστηκε από οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στην φυσούνα και όλα αυτά παρουσία της ηγεσίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του υπευθύνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Ηταν πράγματι μία δύσκολη μέρα για μένα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η ομάδα μου ενώ έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ήταν ανώτερη στο 1ο σετ, δεν κατάφερε να έχει διάρκεια για να πάρει την πρόκριση στους τελικούς του Λιγκ Καπ. Ο δεύτερος είναι διότι για άλλη μία φορά έγινα στόχος από ορισμένους που είναι οργισμένοι μαζί μου αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν σχέση με το βόλεϊ και τον αθλητισμό», είπε ο Ντίμα Φιλίποφ και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους υπευθύνους του ελληνικού βόλεϊ που δεν είχαν καμία αντίδραση και δεν πήραν καμία θέση στα επεισόδια:

«Με έβρισαν χυδαία, έβρισαν τους γονείς μου, με πρόσβαλαν και μου επιτέθηκαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Είμαι προβληματισμένος. Θέλω να πω πολλά αλλά και τίποτα. Ας προβληματιστούν όσοι είδαν τα επεισόδια και σήμερα σιωπούν. Δεν έχω προκαλέσει ποτέ κανέναν. Στις ομάδες που έχω αγωνιστεί μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός πρόσφερα και αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις».

Οσο για τη συνέχεια ο διεθνής πασαδόρος είπε: «Πλέον είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και με εμπνέει η διοίκηση της οικογένειας Σαββίδη διότι έχει υψηλές φιλοδοξίες. Έχουν βάλει στόχο να είναι η ομάδα στην κορυφή. Θα παλέψω για αυτούς τους στόχους. Γεννήθηκα μέσα στα γήπεδα του βόλεϊ και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Για αυτό θεωρώ ύψιστη τιμή να φορώ την φανέλα με το εθνόσημο της Ελλάδας. Είναι ότι πιο σημαντικό έχω πετύχει στην καριέρα μου και αυτή είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για μένα και την οικογένεια μου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για νίκες και για τίτλους».

Kαταδίκη από τους αθλητές

Θέση για τα επεισόδια πήρε και το συνδικαλιστικό όργανο των βολεϊμπολιστών (ΠΑΣΑΠ). Σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Με αφορμή φραστικές επιθέσεις σε βάρος ανδρών και γυναικών στους αγωνιστικούς χώρους καθώς και όσα υπέστη ο συναθλητής μας Ντίμα Φιλίποφ, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα Λιγκ Καπ Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣΑΠ καταδικάζει απερίφραστα όσα συνέβησαν, στηρίζει με κάθε τρόπο τους αθλητές και τις αθλήτριες και κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδιο φορέα, καθώς και τις διοικήσεις όλων των ομάδων να προστατεύουν όλους τους αθλητές και φυσικά όσους τιμούν τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Όπως για κάθε εργαζόμενο, έτσι και για έναν επαγγελματία πετοσφαιριστή, είναι αδιανόητο να υφίσταται τέτοιου είδους χυδαιότητες.

Καλούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης καθώς και την ΕΣΑΠ να θωρακίσουν με συγκεκριμένο προληπτικό πλαίσιο όχι μόνο τους αθλητές, αλλά όλους τους παρευρισκομένους σε έναν αγώνα βόλεϊ και κατ’ επέκταση το ίδιο το άθλημα, που δεν χρειάζεται «δανεικές» παραβατικές συμπεριφορές».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ