ΓΕΕΘΑ: Στη «καρδιά» των F-35 ο Στρατηγός Φλώρος – Υψώνεται η ελληνική σημαία στη γραμμή παραγωγής


Στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin για τα F-35 ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Απόλυτη ικανοποίηση για την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα των stealth μαχητικών και για την άριστη συνεργασία με τις ΗΠΑ – Για ποια μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα συζητά η χώρα μας.

Πραγματικά, καλύτερο timing δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Την ώρα που στην Ελλάδα τα κορυφαία Stealth αεροσκάφη 5ης γενιάς, F-35 και τα 4,5 γενιάς F-15 της USAFE συνεκπαιδεύονται με τα μπαρουτοκαπνισμένα ελληνικά μαχητικά με ορμητήριο την 115 Πτέρυγα Μάχης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται στις ΗΠΑ και επισκέπτεται το εργοστάσιο των F-35 στο Ντάλας του Τέξας.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής ηγεσίας του ελληνικού «Πενταγώνου» βρίσκεται από τις 10 Ιουλίου στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποιεί σειρά σημαντικότατων επαφών με ανώτατα στελέχη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στο επίκεντρο φυσικά οι διμερείς σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχουν για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Στρατηγός Φλώρος επισκέφθηκε το εργοστάσιο παραγωγής των F-35, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Ντάλας. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είδε από κοντά το κορυφαίο μαχητικό της Δύσης, με την Ελλάδα να έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα για απόκτηση 20+20 μαχητικών.

Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που φιλοξενούν το σύνολο της γραμμής συναρμολόγησης, βαφής, αρχικών και τελικών ελέγχων και πτητικών δοκιμών και για τους τρεις τύπους των μαχητικών F-35 (A, B και C).

Ο κ. Φλώρος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από το προσωπικό της εταιρείας και να επισκεφτεί τη γραμμή πτητικών δοκιμών του εργοστασίου, όπου φιλοξενούνται τα F-35 που ετοιμάζονται να παραδοθούν στους χρήστες τους. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, του έγινε σύντομη ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος εκσυγχρονισμού των μαχητικών F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην έκδοση Viper, όπως και για τον εκσυγχρονισμό των Αεροσκαφών Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3B του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Επιπλέον, το προσωπικό της εταιρίας τον ενημέρωσε τόσο για τις διεθνείς πωλήσεις των μαχητικών F-35 όσο και για την διαλειτουργικότητα της χρήσης τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΩΡΟΥ:

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα επισκεφθεί τις επόμενες ώρες τις εγκαταστάσεις του US Special Operation Command (USSO COM) στην Φλώριντα, ενώ είναι δεδομένο πως δεν θα χάσει την ευκαιρία για να συζητήσει με τους Αμερικανούς τη δυνατότητα απόκτησης από τη χώρα μας οπλικών συστημάτων και Μέσων από το απόθεμα του αμερικανικού Στρατού. Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει το Newsbomb.gr, ο πρασινοσκούφης Στρατηγός θα ρωτήσει για το ενδεχόμενο παραχώρησης Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) Bradley M2A2, θωρακισμένων MRAP Cougar, περισσότερα τεθωρακισμένα Μ1117 και βεβαίως τα αμφίβια AAV7 για τα οποία ήδη υπάρχει συμφωνία η οποία μάλιστα πέρασε και από τη Βουλή.

Τα συγκεκριμένα ζητήματα, τέθηκαν επί τάπητος και κατά τη συνάντηση με τον Αρχηγό του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ, Στρατηγό Τζέιμς Μακόβιλ, με τη χώρα μας να σκεί πιέσεις σε όλα τα επίπεδα για απόκτηση μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ. Θυμίζουμε πως ο κ. Μακόβιλ, μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών, στις 8 και 11 Ιουλίου, συναντήθηκε αρχικά με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και στη συνέχεια με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η χώρα μας αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, ένας φερέγγυος σύμμαχος, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» στο εσωτερικό της βορειοατλαντικής συμμαχίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ