Κύπρος: Άνδρας χτυπά γυναίκα με βρέφος στην αγκαλιά


Ένα εξοργιστικό βίντεο, στο οποίο καταγράφεται άνδρας να χτυπά γυναίκα, αφρικανικής καταγωγής, κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου.

Συγκλονίζουν οι εικόνες ξυλοδαρμού που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν έναν άνδρα που χτυπά μια γυναίκα, αφρικανικής καταγωγής, έξω από κτίριο σε περιοχή της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά ο άνδρας χτυπά στο πρόσωπο τη γυναίκα, η οποία έχει στα χέρια της βρέφος και στη συνέχεια επιτίθεται σε άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάερης έπειτα από καταγγελία που έκανε το ίδιο το θύμα. Διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Επίσης καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να εντοπιστούν βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή. Η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πέραν από την επίθεση και την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, υπάρχουν ενδείξεις για ρατσιστική συμπεριφορά εκ μέρους του δράστη. Στην κοπέλα, που είναι 28 ετών και κατάγεται από το Κονγκό, έχει χορηγηθεί έντυπο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε αγοράσει αυτοκίνητο από τον δράστη, αφού την διαβεβαίωσαν ότι το αυτοκίνητο δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, μετά την πληρωμή, το αυτοκίνητο παρουσίασε κάποια προβλήματα και η γυναίκα πήγε το αυτοκίνητο στον μηχανικό για να επιβεβαιώσει την κατάσταση του, με τον μηχανικό να την ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο είχε πράγματι αρκετά προβλήματα. Όταν η γυναίκα μίλησε στον δράστη για τα προβλήματα του αυτοκινήτου, εκείνος αρνήθηκε να συζητήσει πιθανές λύσεις και της είπε ότι δεν μπορούσε να του κάνει κανένας τίποτα καθώς βρισκόταν στη χώρα του και της επιτέθηκε.

Σε ανάρτησή της η Νομική Υπηρεσία ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου ο οποίο τον διαβεβαίωσε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό.

«Σε σχέση με βίντεο που αναρτήθηκε, το οποίο προβάλλει άσκηση βίας εναντίον γυναίκας, ο Γενικός Εισαγγελέας επικοινώνησε σχετικά με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας σε ανάρτησή του για το περιστατικό ανέφερε πως «Στη Λάρνακα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά τέτοια φαινόμενα! Η Λάρνακα είναι μια πολυπολιτισμική πόλη αποδοχής των λαών και της διαφορετικότητας. Ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός και η βία δεν έχουν θέση. Καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν άμεσα τα δέοντα για τη διερεύνηση του περιστατικού με τον βίαιο ξυλοδαρμό».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ