Πόσο πωλείται ένας κινητήρας για Ferrari Enzo;

Έχετε μία Enzo και θέλετε να αλλάξετε τον κινητήρα της; Τώρα μπορείτε να αγοράσετε έναν, με λίγα χιλιόμετρα μάλιστα!

Με περίπου 330.000 ευρώ κάποιος είναι σε θέση να αποκτήσει έναν ελαφρώς μεταχειρισμένο κινητήρα για τη Ferrari Enzo του, στο «ebay». Βεβαίως, επειδή πρόκειται για μια διαδικασία δημοπρασίας, η τιμή ενδέχεται να αυξηθεί, αλλά «τι αξία έχουν τα χρήματα» (όπως λέμε όσοι δεν τα διαθέτουμε…).

Όπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος κινητήρας (φωτογραφία επάνω) έχει λειτουργήσει για λίγες ώρες και έχει διανύσει περίπου 1.500 km, οπότε μάλλον θεωρείται ευκαιρία.

Θυμίζουμε ότι είναι ατμοσφαιρικός, διάταξης V12 και έχει χωρητικότητα 5.999 cc. Ανήκει στη σειρά κινητήρων της Ferrari με την κωδική ονομασία «F140B» και έχει περιεχόμενη γωνία 65°.

Η μέγιστη απόδοσή του ήταν 660 PS/7.600 rpm και η μέγιστη ροπή του 657 Nm/5.500 rpm. Επιτάχυνε την Enzo από τα 0/100 km/h σε 3,1 sec ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου έφτανε τα 355 km/h.

Η Enzo ήταν το μοντέλο που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας εκτενώς τεχνολογία από τη Formula 1, μάλιστα κατά την εξέλιξή της έδωσε τις συμβουλές του και ο Michael Schumacher, πιλότος στην ομάδα της Ferrari τότε. Κατασκευάστηκε σε 399 αριθμημένες μονάδες, από το 2002 έως το 2004, και ήταν το κορυφαίο όχημα της εταιρείας. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να της δοθεί το όνομα του Enzo Ferrari.

Το μήκος της έφτανε τα 4.702 mm, το πλάτος της τα 2.053 mm και το ύψος της τα 1.147 mm. Ζύγιζε 1.255 kg χωρίς οδηγό και υγρά.

Φυσικά, όλες οι Enzo είχαν προπωληθεί. Ωστόσο, τα ανώτατα στελέχη της Ferrari αποφάσισαν να κατασκευάσουν μία τελευταία, αυτή με τον αύξοντα αριθμό «400», και να τη δωρίσουν στο Βατικανό και τον Πάπα Ιωάννη ΙΙ. Η συγκεκριμένη Enzo πουλήθηκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό. Να σημειώσουμε ότι η Enzo «αντικαταστάθηκε» από τη LaFerrari.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here