Δημήτρης Λιγνάδης: Σάλος με την απόφαση αποφυλάκισης του σκηνοθέτη


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Συγκεκριμένα, παρότι ο σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς, εξασφάλισε το ποσό των 30.000 ευρώ που όρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και από ώρα σε ώρα θα βγει από τη φυλακή.

To γεγονός αυτό έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό χώρο. Σήμερα το πρωί η Δώρα Χρυσικού μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Τώρα» σχολίασε την απόφαση και ήταν καταπέλτης.

“Νομίζω ότι αυτό που λέω εγώ αυτή τη στιγμή αντανακλά την φωνή πολλών ανθρώπων. Είναι μια δύσκολη μέρα, είναι μια ντροπιαστική ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μια απόφαση που νομίζω είναι αντίθετη στο λαϊκό αίσθημα, υπό την μορφή απόδοσης δικαίου. Η απόφαση της αναστολής πάγωσε το Πανελλήνιο”, είπε αρχικά η ηθοποιός. Και πρόσθεσε: “Ο μέσος πολίτης αισθάνεται ότι όταν μια καθαρίστρια επειδή πλαστογραφεί ένα πτυχίο για να μπορέσει να δουλέψει είναι αυτή τη στιγμή στη φυλακή και ένας άνθρωπος που πρωτόδικα καταδικάζεται για δύο βιασμούς ανηλίκων βγαίνει, καταλαβαίνεται ότι για το μυαλό ενός πολίτη αυτό είναι μια παράδοξη απόφαση”.

Ένοχος για 2 βιασμούς, αθώος για 2 ακόμη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης εξασφάλισε την χρηματική εγγύηση των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί για την αποφυλάκισή του. Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 12 ετών σκηνοθέτης, ο οποίος, όπως απεφάνθη το δικαστήριο είναι ένοχος για τον βιασμό δύο ανηλίκων δεν θα περάσει ούτε μία ακόμα ημέρα μέσα στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε περιθώριο να καταβάλλει την εν λόγω εγγύηση μέχρι και τις 29 Ιουλίου ωστόσο, χρειάστηκε λίγες μόνο ώρες για να εξασφαλίσει το ποσό.

Νωρίτερα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε βάρος του σκηνοθέτη ο οποίος καταδικάστηκε για 2 βιασμούς και αθωώθηκε για άλλους δύο. Επί της ουσίας το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ