Λος Άντζελες: Εξετάζει την επιστροφή των εντολών μάσκας καθώς η COVID-19 αυξάνεται


Λος Άντζελες: Μάσκες χρησιμοποιούνται σε χώρες με κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19) και φοριούνται σε νοσοκομεία καθώς και σε δημόσιους χώρους. Η κομητεία του Λος Άντζελες, όπου ζουν 10 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι έτοιμη να απαιτήσει ξανά μάσκες σε εσωτερικούς χώρους από τις 29 Ιουλίου λόγω του «υψηλού» επιπέδου δραστηριότητας της COVID. Όπως αναφέρθηκε από το Digital Journal στις 13 Ιουλίου, η τελευταία έκρηξη της COVID-19 στις ΗΠΑ οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή BA.5, η οποία πλέον αντιπροσωπεύει το 65 τοις εκατό των περιπτώσεων με τον ξάδερφό της BA.4 να συνεισφέρει άλλο ένα 16 τοις εκατό.

Οι παραλλαγές έχουν δείξει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να παρακάμπτουν την προστασία που προσφέρει ο εμβολιασμός και τα κρούσματα ενώ οι νοσηλείες αυξάνονται. Σύμφωνα με το ABC News, η κομητεία βρισκόταν προηγουμένως στο «μεσαίο» επίπεδο COVID, όπως ορίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, με βάση το αυξημένο ποσοστό των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

 

Η κομητεία του Λος Άντζελες έφτασε στο «υψηλό» Επίπεδο COVID, όταν οι νοσηλείες για COVID ξεπέρασαν τις 100 εισαγωγές ανά 100.000 κατοίκους την Πέμπτη, δήλωσε η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας της κομητείας Barbara Ferrer.

Εάν η κομητεία παραμείνει στην υψηλή κατηγορία για δύο συνεχόμενες εβδομάδες, οι αξιωματούχοι θα επαναφέρουν κανόνες που απαιτούν τη χρήση μάσκας κατά τις περισσότερες δημόσιες δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους. Το νωρίτερο, θα ήταν 29 Ιουλίου.

Η κομητεία του Λος Άντζελες δημοσιεύει καθημερινή ενημέρωση στο Twitter. Αυτή είναι η ενημέρωση για τις 13 Ιουλίου 2022.

Το ποσοστό θετικότητας της ημέρας: ήταν 16,3%, από 14,8% στις 10 Ιουλίου. «Αναγνωρίζω ότι όταν επιστρέψουμε στην καθολική κάλυψη εσωτερικών χώρων για να μειώσουμε την υψηλή εξάπλωση, για πολλούς, αυτό θα μοιάζει σαν ένα βήμα προς τα πίσω», είπε ο Ferrer.

Αλλά είπε ότι η καθολική μάσκα «έχει πολύ νόημα γιατί μας βοηθά να μειώσουμε τον κίνδυνο».

Μια καθολική εντολή θα εξαπλώσει την απαίτηση σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των κοινόχρηστων χώρων γραφείων, των εγκαταστάσεων παραγωγής, των καταστημάτων λιανικής, των εσωτερικών εκδηλώσεων, των εσωτερικών εστιατορίων και των μπαρ και σχολείων, αναφέρει το NBC News.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι ο πραγματικός αριθμός νέων μολύνσεων που εμφανίζονται στην κομητεία δεν αντικατοπτρίζεται πλήρως στους ημερήσιους αριθμούς, επειδή πολλοί άνθρωποι βασίζονται πλέον σε κατ’ οίκον τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων δεν αναφέρονται πάντα στον νομό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ