The Umbrella Academy: Η αλλαγή του Έλιοτ Πέιτζ σηματοδοτεί την εμπειρία ενός τρανς ατόμου


Όταν ο Έλιοτ Πέιτζ εμφανίστηκε ως τρανς το 2020, καθιστώντας τον ίσως τον πιο διάσημο τρανς άνδρα στον πλανήτη, δεν ήταν σαφές αν θα συνέχιζε τον ρόλο του ως ένα από τα υπερδύναμα αδέρφια του Χάργκριβς στη δημοφιλή σειρά του Netflix The Umbrella Academy. Για δύο σεζόν ο Πέιτζ είχε παίξει το “Number 7”, το αδερφάκι που είναι πιο πιθανό να αγνοηθεί και να υποτιμηθεί, αλλά και αυτό που έχει την πιο εκρηκτική δύναμη από οποιονδήποτε. Τώρα, με την κυκλοφορία της τρίτης σεζόν της σειράς, όχι μόνο ο Πέιτζ επέστρεψε, αλλά ο χαρακτήρας του Βίκτορ έχει επίσης μεταβεί σε μια ιστορία που είναι παράλληλη με τη μετάβαση στην πραγματική ζωή του υποψήφιου για Όσκαρ ηθοποιού. Το μεταβατικό τόξο του Viktor αντιμετωπίζεται διακριτικά. Ωστόσο, ενώ ποτέ δεν τραβάει την εστίαση από τα αποκαλυπτικά γεγονότα που οδηγούν την πλοκή, ρίχνει επίσης φως στην εμπειρία των τρανς με έναν τρόπο που σπάνια έχει δει το παρελθόν στην τηλεόραση. Εδώ είναι μερικές από τις πληροφορίες που παρέχονται από τη μετάβαση του Viktor στο The Umbrella Academy.

Τα ορόσημα της ταυτότητας φύλου των τρανς ατόμων

Αν και κανένα τρανς άτομο δεν έχει την ίδια ακριβώς εμπειρία, υπάρχουν ορόσημα ταυτότητας φύλου που πολλοί περνούν. Πρώτον, μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι δεν αισθάνονται ότι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες φύλου του φύλου που τους ανατέθηκε κατά τη γέννηση. Στη συνέχεια, αναγνωρίζουν την ταυτότητά τους ως τρανς. Στη συνέχεια, αρχίζουν να ζουν με την τρανς ταυτότητά τους, που μπορεί να σημαίνει ότι βγαίνουν στην οικογένεια και τους φίλους τους, καθώς και προσαρμόζουν το όνομά τους, τις αντωνυμίες που χρησιμοποιούν και την εμφάνισή τους. και τέλος, κάποιοι αναζητούν φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ορμόνες και χειρουργική επέμβαση. Αν και αυτά τα ορόσημα δεν είναι όλα τακτοποιημένα στην ιστορία του Viktor στο The Umbrella Academy, αυτό δεν σημαίνει ότι στην ιστορία του λείπει κάτι. Τα τρανς άτομα μπορεί να περάσουν από καθένα από αυτά τα ορόσημα, μόνο ένα ή δύο ή και κανένα.

Για τον Βίκτορ, ο δρόμος προς τη μετάβαση θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ξεκινά από την 1η σεζόν. Στην αξιομνημόνευτη σκηνή στις αρχές της πρώτης σεζόν της σειράς, όπου ο Βίκτορ και τα αδέρφια του χορεύουν σε ξεχωριστά δωμάτια με το τραγούδι της Τίφανι “I Think We’re Alone Now”, ο Βίκτορ φαίνεται να αισθάνεται λιγότερο άνετος καθώς κινείται στη μουσική. Παρόλο που οι σεναριογράφοι δεν είχαν σχεδιάσει τη μετάβαση του χαρακτήρα σε εκείνο το σημείο, η αναδρομή σε αυτή τη σκηνή της δίνει τώρα νέο νόημα, καθώς οι άβολες κινήσεις του Βίκτορ θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι υποδηλώνουν ότι δεν αισθάνεται άνετα στο σώμα του, ακόμα κι αν δεν γνωρίζει ακόμη την τρανς ταυτότητά του. Στην εκπομπή, ο Βίκτορ πιστώνει τη συνειδητοποίηση ότι έχει μεταμορφωθεί στο ειδύλλιό του με τη Σίσσυ Κούπερ (Μάριν Άιρλαντ), που συνέβη στη δεύτερη σεζόν της σειράς.

Για πρώτη φορά, ο Βίκτορ βίωσε μια σχέση στην οποία ήταν αληθινά αγαπητός και αποδεκτός για τον αυθεντικό του εαυτό. Στη διαδικασία, έμαθε να εμπιστεύεται το ένστικτό του για το ποιος ήταν, και έτσι στην αρχή της τρίτης σεζόν, αυτό οδηγεί στην αναγνώριση ότι είναι τρανς και σε μια κοινωνική μετάβαση κατά την οποία αλλάζει ρούχα και μαλλιά και ξανασυστήνεται στο την οικογένειά του με το νέο του όνομα. Όταν αρχικά εκφράζουν την έκπληξή τους, ο Βίκτορ εξηγεί ότι αυτός είναι “αυτός που ήμουν πάντα”, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να γνώριζε πάντα την τρανς ταυτότητά του σε κάποιο επίπεδο, αλλά μόλις πρόσφατα έμαθε να την χαρακτηρίζει και να την ορίζει. Τώρα που το έχει, είναι έτοιμος να ζήσει ως αυθεντικός εαυτός του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ