NHS: Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων στη Βρετανία βρίσκονται ήδη στα όρια της κατάρρευσης


Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται υπό έντονη πίεση, με αριθμούς ρεκόρ κλήσεων και τις πιο επείγουσες κλήσεις, κατηγορίας 1, τον περασμένο μήνα. Η κατάσταση είναι εφιαλτική για το NHS. Τα πληρώματα συχνά περιμένουν πολλές ώρες και μερικές φορές ολόκληρες βάρδιες 12 ωρών, με τα ασθενοφόρα να περιμένουν στην ουρά έξω από αυτά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε άλλες κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

  • Στο Royal Cornwall, 25 ασθενοφόρα ήταν σε ουρά μέχρι το απόγευμα, τρία για τουλάχιστον 10 και μισή ώρες
  • Στο Worcestershire Royal, 15 ήταν σε ουρά έως και τέσσερις ώρες, προτού διαταχθεί ο ερευνητής του Newsnight να φύγει από τις εγκαταστάσεις
  • Στο Ντέριφορντ, στο Πλίμουθ, 20 έκαναν ουρά έως και 11 ώρες σε ένα υπερχειλισμένο πάρκινγκ
  • Υπήρχαν τρεις ώρες ουρές, στο Bristol Royal και στο Royal Shrewsbury, περισσότερες από πέντε ώρες στο Heartlands, στο Μπέρμιγχαμ

“Είμαστε ακριβώς στο περιθώριο της κατάρρευσης αυτή τη στιγμή”, είπε ένας παραϊατρικός που εργάζεται στην επείγουσα περίθαλψη για περισσότερο από μια δεκαετία. “Οι άνθρωποι τηλεφωνούν και τους λένε ότι δεν πρόκειται να πάρουν ασθενοφόρο για έξι ή εννέα ώρες. Και αυτό συμβαίνει συνήθως – αυτό συμβαίνει σχεδόν σε κάθε βάρδια”.  Οι καθυστερήσεις είναι σαφώς μια τεράστια αιτία άγχους για όσους βρίσκονται σε μια ήδη εξαιρετικά δύσκολη δουλειά.

Πολλοί ασθενείς περίμεναν πάνω από 19 ώρες για να παραδοθούν. Οι καθυστερήσεις παράδοσης ασθενών συνεχίζουν να προκαλούν σημαντική βλάβη στους ασθενείς και ο αντίκτυπος αυτών των καθυστερήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλους χρόνους αναμονής των ασθενών προκαλεί επίσης βλάβη, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου. Χωρίς βελτίωση μέχρι τις 17 Αυγούστου, μπορεί να καταστεί αδύνατο να ανταποκριθούμε καθόλου στους ασθενεί. Τα νοσοκομεία πρέπει σαφώς να κάνουν περισσότερα για να επιταχύνουν τις μεταφορές.

Ολόκληρο το σύστημα έσπασε, είπε ο εκλεγμένος πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής, Δρ Άντριαν Μπόιλ, με τα νοσοκομεία να μην μπορούν να απαλλάξουν χιλιάδες ασθενείς από καλά στην κοινωνική περίθαλψη. “Δεν μπορούμε απλώς να ανοίγουμε σε έναν διάδρομο σε ένα τμήμα έκτακτης ανάγκης όπου δεν υπάρχει χώρος. Οι διάδρομοι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι συχνά γεμάτοι ούτως ή άλλως. Αυτό που είναι καλύτερο είναι εάν μπορούμε να εξιδώσουμε ασθενείς από το νοσοκομείο, να δημιουργήσουμε αυτόν τον χώρο, ώστε να ξεμπλοκάρουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και να επιτρέψουμε στα ασθενοφόρα να παραδίδουν τους ασθενείς τους απρόσκοπτα”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Διευθύνων Στελεχών Ασθενοφόρων (AACE) Μάρτιν Φλάχερτι δήλωσε: “Οι τρέχουσες πιέσεις στην υπηρεσία ασθενοφόρων είναι άνευ προηγουμένου και έχουν αυξηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Το απόλυτο δίχτυ ασφαλείας για το NHS είναι το γεγονός ότι οι ασθενείς που είναι σοβαρά άρρωστοι ή τραυματισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ασθενοφόρο έκτακτης ανάγκης σε ένα χρονοδιάγραμμα κατάλληλο για την κλινική τους κατάσταση. Αυτό το δίχτυ ασφαλείας είναι πλέον σοβαρά σε κίνδυνο και δυστυχώς οι ασθενείς πεθαίνουν και πλήττονται ως αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση. Ο αντίκτυπος στους ασθενείς και το προσωπικό ήταν αφόρητος”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ